You can't get enough


Vet ni vad? Jag hatar grupparbeten, nej förlåt, jag hatar vissa (VISSA) som klagar på att man kunde ha gjort så och så istället...


Hade inställd tyska idag så jag drog hem till farmor och farfar och åt lite mat. Annars har min dag varit fruktansvärt händelselös. Tyvärr. Nu ska jag fortsätta med bloggen och fixa med penslar och sånt :) Vi hörs!


Taget genom fönstret på flyget till Gran Canaria, jag ska försöka lägga upp bilder någon dag :)


Har eran dag varit lika händelselös som min? ;)


Oups..


Igår blev det inget bloggande, jag vet faktiskt inte varför, glömde helt bort det antar jag.
Jag bakade en till sats cupcakes igår till cafét iallafall, det är såå kul att göra cupcakes! haha. Idag är det ju onsdag och det betyder att jag ska laga mat, jag gör mitt egna lilla säkra kort, kyckling med vitlöksås, {recept}
Nu ska jag fortsätta, kanske skulle man sätta sig och skriva in alla recept jag har lovat er ikväll? ;) Vi hörs!


Cupcakes


Erkänn ni trodde det skulle komma ett recept nu? haha, nej tyvärr så hann jag inte ta några bilder innan mörkret föll. Så jag ställde dom nere i våran jordkällare så får jag ta bilder imorgon. En ledtråd tills dess är att dom heter överrasknings cupcakes, och själva muffinsen är ett recept jag har gjort själv. Nu vet ju inte jag om det finns någon annan som har exakt likadant recept, men jag följde inte något recept den här gången iallafall. Frostingen är ett recept som mamma använder på sina som hon har på cafét, och jag är totalt förälskad i den frostingen. Vilket kanske inte är helt positivt... haha! Nu ska jag kolla på tv tillsammans med en kopp te, en filt och en cupcake (en aning missbildat cupcake, oroa er inte, jag sparar dom bästa till kortet) Vi hörs! ;)


Bild ifrån vinterutflykt med hela familjen, underbara stunder! (dock är ju detta ingen bild på just detta, men jag tog den när vi var där)

Utrustning: Canon EOS 500D & Canon EF-S 18-55mm
Inställningar: s 1/250 f/5,6 ISO100

Det är meningen att fokusen ska ligga som den ligger ;)

F**king perfect


Snart har alla titlar på min spotify blivit till rubriker, dom är inte så många, dom ökar efter tiden. Dom tas dock också bort med tiden. Låten hittar ni här.


Egentligen har jag inte tid att sitta här utan jag borde baka cupcakes om jag ska hinna dom idag.
Förut var det tandläkaren och sen kvartsamtal, kuliga saker där va! Skriver mer senare :)


random bild


Tonår..


Någonsin hört talas om ubongo? Det måste ju vara ett av de roligaste spelen jag någonsin spelat.
Ikväll på SKULL så hade vi spelkväll, dock så var vi inte så många, bara fem stycken, men eftersom vi var så få så sa jag att jag skulle gå hem och hämta ubongo, så det gjorde jag. Sedan spelade vi två gånger och gud så kul det är, alltid lika roligt. Nu ska jag fixa bloggen och sedan kolla på tv och sedan kanske plugga lite svenska. Jag upptäckte förut när Sylvia frågade om vi hade mycket prov "ja vi har ett imorgon, åh just det.." Vi hörs! :)
Fatta att det började snöa förut, total snöstorm ute, så nu ligger ett tunt lager snö ute igen, när tar det slut?

Born this way


David hade lite kul med min blogg, facebook och sen gjorde han säkert något med msn också, är jag förvånad?
För dom som inte vet det så är David min systers, Amandas pojkvän. Upptäckte att han tillochbörja med hade skrivit att jag inte kunde träffa Ebba, hrmf. Sen gjorde han ett inlägg om att han och jag var bästa vänner, med rubriken "DAVID". Ifall någon upptäckte ett, hm annorlunda inlägg, men han är lite annorlunda så det är lungt. Varför berättar jag detta? Aja, hursomhelst så vill jag ha tips på recept, säg något jag ska baka så gör jag en egen variant och lägger sedan upp receptet. Helst både mat och bakrecept. Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och fixa med bloggen.
See you driving around with the girl I knok and I like, Fuck youuu, fuck fuck you.. (låten fuck you)

Ge mig sommar!



Dans...


Att dansa är väl ingenting jag har gjort direkt förut, så när jag dansar en korigerad dans tillsammans med tre tjejer som dansat hela sitt liv, det är då man känner lite press.. Men jag tror det gick bra, trot eller ej!
Vi filmade övningen en gång och sen på uppvisningen så skulle Matilda spela in oss men kameran ville inte. Så det blev ingen video tyvärr. Men det var en grymt rolig helg!

Nu ska jag...... jag har ingen aning, Vi får väl se, kanske träffar någon? Tar lite kort eller något, Vi hörs!



Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55mm

våffelkalas och körövernattning!


igår var det tonår, vi gjorde våfflor och mumsade på, våra vart helt klart bäst, men vi tjejer är ju lite bättre så.
Sedan hem och se slutet på let´s dance, inte riktigt den jag ville skulle vinna, men Jessika var bra hon med ;)


Idag började jag med att klockan 10 bege mig till missionkyrkan och träffa en av mina favorittjejer, nämnligen min sötnos Andréa, hur länge sen var inte det? Sedan sjöng och dansade vi hela dagen och slutade inte förrens nyss, då jag bad om att få gå hem och duscha eftersom jag inte hade trott att jag skulle bli så svettig av att dansa. Så nu är jag fräsch och ska alldeles strax blåsa håret och sedan gå tillbaka. Sen blir det pizza och körslaget och sen bara att prata igen dom månaderna vi inte har träffat varandra! :) Vi hörs!


Sikken gammal bild jag hittade i arkivet, Men hon är lika fin nu!


Tonight I´m fucking you.


Haha rubriken, låten spelas just nu och eftersom jag hatar rubriker så fick det bli så (döda mig inte nu kära faster)

Dagen börjades med.. tadaa skolan! Eller egentligen så började jag hela dagen med att försova mig och knappt hinna duscha och hinna med bussen. Men det är väl alltid trevligt? Sedan hade man något häfte med saker att kryssa i och sånt istället för idrott, då frågan "Är du stressad?" kom så fanns det fem alternativ "nej" "inte så ofta" "ibland" "ganska" "alltid" Jag satte ett stort kryss för "alltid" Varje dag, samma buss, just det. Sen var det inte något mer intressant av den skoldagen, inte förrens två av mina favorittjejer bjöd på en härlig timme. Slutade 2, hade ingen skjuts och ingen att åka med så det blev att vänta på bussen. Matilda {länk} pratade i telefon med Lina, Jag och Eme stod bredvid och hälsade på Lina genom att skrika. Då säger jag "Hälsa Lina att hon pratar med en utvecklingsstörd" och matilda säger "Jag ska hälsa att Lina pratar med en utvecklings... MEEN!" Sedan dansade vi tango/blandad/egengjord dans under tiden som vi väntade (vi var innomhus). Underbara typer det där. Sen vart det hem och fika och sedan städa. Sen sitter jag här och gud så långt inlägg.. Vi hörs! :)


Söta matilda på bild - när vi hade tjejkväll hos henne :)
Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55mm
Inställningar: s 1/60 f/5,6 ISO400

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


Jag lyckades! Men jag kan fortfarande inte förstå hur det gick med dom runda hörnen förut, dom var ju runda förut? Sen så gick det bara inte helt plötsligt? Men nuså, placerad på ett helt annat ställe, så har jag fixat det igen, tog mig bara 2 dagar (2 dagar jag hade kunnat fixa såå mycket annat på) Nu ska jag hoppas att det fungerar lika bra för Sverige, som det tillslut gick för mig ;)


11-03-24


Att man gör det en gång är väl förståligt, att man sedan gör det en gång till, då är det ju bara löjligt.



Jag gjorde ännu ett försök med självporträtt, efter det lilla stora misslyckade försöket igår. Denna gång gick det ju faktiskt bättre, men ingenting att hurra över direkt. Resultaten kommer senare, tror jag. Jag är lite depp över att jag igår inte lyckades få ordning på min fina förbaskade meny. Vad hände, vad gjorde jag fel? Jo, om jag ändå visste. Nu är det snart dags för landskampen, och det är väl ganska självklart att sverige vinner eller? ;) Vi hörs!

Min älskling ♥

11-03-23


Är man dum nog att försöka ta några självporträtt när det är storm ute så blir resultaten inte fullt så vackra.


Dagen inleddes med skola - Varför skriver jag ens det, jag menar, det har ni väl redan fattat? Haha! - Sedan hem och fika på cafét, alltid lika gott. Sedan hem och leta simkort till Amanda, eftersom hon den klanten har tappat sin almanacka och i den står hennes förra mobilnummer och den kan man inte nå henne på. Dock så hittade jag den inte så jag gick ut och tog självporträtt. Misslyckades totalt, ni får ett vackert exempel här nere, nu ska jag fixa bloggen, vi hörs! :)


Så dum man kan vara!


vet ni vad jag kom på? Att man kanske ska vänta med att lägga upp den nya designen, smart va?
Jag ska fixa till en gammal header eller bara helvitt och ta bort det jag har just nu, sen ska jag fixa bloggen genom en testblogg, resultatet kommer när den är klar, hihi!


Dagen började med skola, fick reda på att Simon i min klass hade varit inne på min blogg, intressant, hoppas han inte läser detta för då är väl jag död imorgon. Det märker vi väl antar jag. Nej, sen vart det hem och hämta lillasyster ifrån fritids, och det gjorde jag med en hemsk huvudvärk. Nu ska jag ta en värktablett, fixa bloggen, och sedan, ah, gud vet vad! Vi hörs! :)


Foto: Amanda
Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-50mm
Inställningar: s 1/125 f/5,6 ISO100

You won't miss me until I gone.



Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55mm
Inställningar: s 1/800 f/4,0 ISO100

11-03-21


Dagen började med skola, usch vad jag hatar måndagar, inte själva lektionerna utan att det är måndag. Man känner verkligen sig så depp. Helgen är slut och skolveckan har precis börjat så det är långt kvar tills nästa helg. Tur att man har lektioner som är helt okej på måndagar, dock ett stort minus att just denna dag började med matteprov. Gick faktiskt bra, detta kapitel är ett av dom som jag anser är lite lättare, så det var väl ett minimalt plus. Nu ska jag äta matmuffins - muffins med fetaost och soltorkade tomater - mumsigt! Sen bjuder mormor på nybakta bullar :) luktar gottigt i vårat hus :)

Vill ni kanske ha lite recept senare? ;)

söndag!


Riktigt mysig söndag idag, vädret var väl kanske inte på topp hela dagen men annars en skön söndag.
Tillbringade förmiddagen till att städa och sedan vart det skidor och fika med släkten. Nu ska jag snart byta om och sminka mig och sedan dra på innebandy med SKULL, senare ska det komma upp bilder, vi hörs!

Hur har eran söndag varit? :)

Helt otroligt!


För att avsluta denna dag helt perfekt, så åt jag grillad mat, fattar ni, grillat! riktigt gott! :)

Trolldimma!







Lördag


Vilken underbar Lördag! Började dagen med frukost och sedan fika, utomhus! solen sken och det var varmt och skönt. Man blir så glad över att var utomhus, känns som att sommaren närmar sig, eller ja, i detta tillfälle, våren.
Sedan var det skidor och det var väl ingen höjdardag idag kanske, men alltid lika kul. Sedan gick jag och Amanda ut och tog kort, till min header och bara för att jag vill ha bilder. Blev riktigt bra en del, just nu sitter jag och redigerar dom. Annars har det bara varit fint väder och humöret har varit på topp. Nu ska jag springa bort och ta ett par kort på ängen, resultaten kommer senare :) Vi hörs!

tillfällig header


jaha, då har jag iallafall fixat en header så länge, det såg så tomt ut annars, jag ska ta tag i menyn senare också! :)

11-03-18


statistiken har gått upp, senaste dagarna har det legat på 20 unika besökare, kul! Blir man ju glad utav!


Idag var det först skola, riktigt rolig dag, inga lektioner utan handikappsdag, vissa bättre än andra vill jag väl säga. En tjej hade MS och hennes lektion var riktigt bra, enligt mig var det den bästa av alla. Sen slutade skolan ganska bra också tycker jag väl. Douglas kastade snö på mig och när han sprang iväg drog (översättning: ramlade) han sig, haha. Förresten, vad är det för väder vi har fått? Våren var ju så nära, riktigt ledsen blir man.
Nej, nu ska jag fixa lite saker, plocka undan lite, sen får jag se om jag lägger upp receptet på kakorna idag eller imorgon, vi hörs! :)


Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55mm
inställningar: s 1/1250 f/4,0 ISO100


ja!


Nu har jag i allafall kommit någon vart idag, jag lyckades få runda kanter på headern/wrappern idag, stolt.
Imorgon blir det att börja göra egna meny delar, får se om jag lyckas med det. Annars blir det ju att baka också.
Nu ska jag göra te och kolla på lyxfällan tillsammans med mamma, mysigt! :) vi hörs!

11-03-17


glöm det där jag sa igår, ni får då rakt inget recept, enligt mig smakade den något helt annat än korvstroganoff.
Men men, mamma och pappa och lillasyster sa att dom gillade det och lillasyster åt för glatta livet, till skillnad från mig.


Dagen har bestått av skola, fika och en massa konstiga kort, får se om något lyckades, annars har Amanda lovat mig att ta några bilder i helgen. Det var iskallt att ta självporträtten, och klart man blev lite sur när dom flesta blev ganska misslyckade. Tålamod är det som gäller, och idag var det inte så gott om det. Nej, vet ni vad, vilket osammanhängande inlägg, jag ska sluta detta lite snabbt och sedan fortsätta med designen, trots att jag inte vet vad på den jag ska göra, det är ju inte klar direkt, men jag har ingen aning alls om vad jag ska göra.  Jag får försöka, vi hörs!


Utrustning: Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55mm
inställningar: s 1/60 f/5,6 ISO100

lagar mat!


okej, jag erkänner, jag har ingen aaaning om vad det kommer smaka, men men. Vi får hoppas på det bästa.
Jag kanske inte vågar lägga ut receptet sen, haha! ;)

Onsdag


Onsdag, det betyder att jag lagar mat idag, kul! Jag älskar onsdagar, trots min beslutsångest över vad jag ska laga. Idag blir det min första korvstroganoff, kan gå som det går, jag ska försöka att komma ihåg receptet, jag brukar inte riktigt följa receptet punkt till pricka. Nog om det, receptet kommer upp senare eller imorgon, beror på. Idag skulle jag egentligen ha bakat men eftersom jag hade glömt att jag skulle laga mat så får det vänta tills på fredag. Jag skulle också städa rummet och titta på skidor så därför stärktes andledningen. Avslutningen av sprintcupen var nämligen i stockholm, runt slottet. Emil Jönsson vann över Petter Northug och sen Hattestad. Nej, det har väl ni ingen lust att höra om. Annars var det skola, onsdagar som alltid är så långa. Slutade tio över 1, det är knappt man överlever. Fick dock vänta på bussen i över en timma, men jag fick sällskap av Jennie och en skolkatalog, så kan det gå om man har tråkigt. Nej, nu ska jag kolla på mat, och sen börja laga mat. Sedan blir det att duscha, vi hörs! :)


Bild från Hällefors - bergslagsgården - 2011.
Utrustning - Canon EOS 500D och Canon EF-S 18-55 mm
Inställningar - s 1/125 f/5,0 ISO800

konfirmationsmöte!


Jag gjorde ingenting av vad jag ville göra förut, istället så fastnade jag framför tv:n. Sedan kom mamma och frågade om jag skulle vara klar att åka på konfirmationsmöte snart, så jag fick lagom panik och slängde mig in på badrummet och tvättade mig lite snabbt och klädde på mig innan vi åkte iväg på konfirmationsmöte. Där gjorde vi inte så mycket, kollade på bilder och fyllde i några papper. Det är kul att så många tjejer ifrån min klass är med och även några killar, kul!

Så mycket jag vill göra!


Jag vill så gärna gå ut och ta kort men jag vet inte på vad. Jag vill kolla på film, men jag vet inte vilken film.
Jag vill designa bloggen men jag vet inte vad jag ska fixa den med. Jag vill baka men jag vet inte vad. usch, så mycket saker, hjälp mig, vad ska jag göra?

11-03-15


Vi var bäst tjejer, så kul det var! Vi fick ihop 13 stämplar, mer än jag någonsin fått, haha.


Det var riktigt kul, var där i ganska många timmar och lyckades som sagt få ihop 13 stycken stämplar.
Efter skolan blev det att göra hallonsmoothie lite snabbt så det sitter jag och mumsar på nu, gottigt! ;)
Nu ska jag kolla på tv och senare kanske göra lite matte, vi har ett underbart prov imorgon! Vi hörs! :)



hallonsmoothie


Detta är suuuuperlätt att göra om man har en mixer eller mixerstav.

Du behöver:

250 g hallon
2 ½ dl vaniljyoghurt
socker (beror på hur mycket man vill ha)


Gör såhär: Blanda ihop hallon och yoghurt i en bunke eller i en mixerburk. Mixa ihop allting och häll sedan i lite socker, mixa igen och sen är det klart, häll upp det och servera!

Tips! Spara gärna några hallon till senare så du han dekorera med dom.



hm, ja


Nu tar jag ett bad för att fräscha upp mig, för att imorgon fräscha ner mig igen. Ja, Vi hörs!

Marinerad kyckling med vitlöksås


Det här är kycklingen som jag gjorde till lillasyster och Amanda när jag gjorde en trerätters. Väldigt god!

Marinaden :
1 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk kinesisk soja
0,2 tsk malen svartpeppar

Såsen :
2 pressade vitlöksklyftor
ca 3 dl creme fraiche (beror på hur stark man vill ha)

sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop marinaden och häll den i en påse. gör i ordning kycklingen och lägg den sedan tillsammans med marinaden i kylen. Nu ska vi göra såsen. Pressa 2 vitlöksklyftor och ha sedan i creme fraiche, ha i lite i tagen och smaka hela tiden tills ni tycker det är tillräckligt starkt. Nu ska vi ta ut kycklingen och lägga den i en ungsäker form. Smöra botten och lägg sedan kycklingen i formen, sen är det bara att stoppa in den i ugnen. Låt den vara inne tills den får en gyllenbrun färg, då kan ni börja ta ut den och känna efter. Se om den är klar eller inte, om inte stoppa in den ett tag till. Sådär får man hålla på ett tag. När den börjar bli klar så är det dags att koka ris. Sedan är det bara att servera, gärna med lite sallad eller något annat fräscht. Lycka till!




Hoppas jag inte förklarade alltför komplicerat! ;)

11-03-14


Jag får knäpp! Jag har lock i örat och det är så frustrerande! Usch på det!

Det går bättre med försyldningen och jag kan väl erkänna att jag inte är friskt, men till skolan ska jag, med eller utan försyldning. För då ska vi ju till boda borg, herregud vad kul! Nu ska jag slå rekord i världens tråkigaste inlägg, men jag ska meddela att jag ska gå ut och ta lite kort på solnedgången, den är otroligt fin här! Vi har haft otroligt fint väder här, hur har ni haft det? :)


11-03-13


totalt nedslag i svenska damstaffeten skidskytte idag. Hela dagen känns så deppig när det går dåligt. Emil Jönsson räddade upp min dag genom att vinna sprinten och dessutom hela sprintcupen, yes! känn på den du hattestad!


Annars har man inte gjort så mycket idag, inte orkat gjort något idag, är helt genom försyld och nyser och hostar omvartannat. Imorgon blir det nog ingen skola, men tills på tisdag måste jag vara frisk, för då är det idrottsdag och klassen + 138 personer till åker till boda borg. Mitt lag har lovat att krossa killarna och då får jag ju inte svika dom, kommer inte för sig. Nej, det blir te, hunungsvatten i massor ikväll och imorgon! Nu ska jag överlämna datorn till Amanda så att hon kan... Ja, andvända den.


I princip hela dagen så har vi kollat på BBC och CNN och följt katastrofen i Japan, att titta på före och efter bilder, man blir ju helt.... Det är så hemskt. Hoppas för allt i världen att inte alltför många dör. (usch vad hemskt det känns att säga så "inte så många dör")

runda kanter på menyn!


Lägg in denna kod längst ner i stilmallen: 

#box {background: #ffffff;} .toppen {background: #fffff;} .botten {background: #fffff;} .rad1{margin: 0 5px; height: 1px; overflow: hidden; background: #ffffff;} .rad2{margin: 0 3px; height: 1px; overflow: hidden; background: #ffffff;} .rad3{margin: 0 2px; height: 1px; overflow: hidden; background: #ffffff;} .rad4{margin: 0 1px; height: 2px; overflow: hidden; background: #ffffff;} .innehall {padding: 10px;}


Och nu kommer det lite svårare. Vi ska lägga in lite koder i kodmallen. Den första koden ska vi lägga in under <div id="side"> alltså bredvid <div id="profile"> och den koden är:


<div id="box"> >div class="toppen"> >div class="rad1"></div> <div class="rad2"></div> <div class="rad3"></div> <div class="rad4"></div> </div> <div class="innehall">

Sen ska vi lägga in en kod längre ner, nästan längst ner. Den här ska vara ovanför </body> som är näst längst ner, ovanför den ska den sitta, inte ihop med </body> utan ovanför, det är viktigt! Detta är koden: 

</div> <div class="botten"> <div class="rad4"></div> <div class="rad3"></div> <div class="rad2"></div> <div class="rad1"></div> </div> </div>


kom ihåg att lägga in det på rätt ställe annars blir det lätt fel! Jag har själv gjort det på min så det ska fungera. Kommentera om det inte går så ska jag försöka komma på vad felet är :)


tillfällig design!


just nu, för tillfället, så håller jag på med en ny design. Men den som är nu är ganska tråkig. Förlåt, väldigt tråkig.


Förut var det skidskytte, och vi kom på den berömda fjärde platsen, efter Norge, Ryssland och Ukraina.
Annars har det vart skola idag. Mått ganska dåligt men klarade av hela skoldagen sen hämtade pappa mig.
Nu ska jag fortsätta med designen och förhoppningsvis komma någon vart.

Förresten, har ni hört om tsunamivågen i Japan? Hemskt. Tur att det var just Japan som är så bra skydd emot det. Eller ja, tur kanske det inte var, men dom har ju som sagt väldigt bra skydd mot det. Nu ska Amanda göra lite te åt henne och mig, jag tror jag har blivit smittad av lillasyster, och årets första riktiga försylning kryper sig på. Vi hörs!


Gran Canaria - På väg mot flygplatsen.
Canon Eos 500d - standardobjektiv. Iso 1600 (auto)

idéidéidéidé


Nu slänger vi bort det gamla! Jag vet vad min blogg ska vara!

Jag började blogga på den här bloggen någon gång i Augusti 2010. Jag hade tidigare bloggat på devote.se.
Då skrev jag allt möjligt, det hände då och då att jag la in lite mode, om man nu får kalla det mode. Och ibland la jag in designtips, och sånt, min blogg var inget speciellt, kanske en vardagsblogg isåfall, om den nu skulle ha en "titel". Idag därimot kom en idé in i mitt huvud, när jag satt och läste en av mina absoluta favoritbloggar. BAKA! jag ska skriva in saker om bakning! Det älskar jag ju att göra och jag gör det jämt, ibland för mycket. Inte för att man egentligen kan baka för mycket enligt mig. Så varför inte skriva in recepten? Absolut, nu blir det en omstart, precis som Rebecka, och därmed kommer det att bli en helt ny design, jag börjar med den ikväll redan. 
 


_________________________________________________________________________________________



Andra dagen i skolan sen jag kom hem ifrån Gran canaria, Idrott också. Man blir ganska besviken när man ser hur snabbt solbrännan försvinner. Egentligen hatar jag att ha kortbyxor på idrotten men om man är dum nog att köpa nya kortbyxor så måste man ju använda dom någon gång, så jag tog chansen och använde dom nu när jag faktiskt är lite solbränd. Dock köpte jag byxerna för över en halvår sen, så nya är dom väl kanske inte längre. Nästa måndag är det slut på kortbyxor, då kör vi mjukisar igen istället. Nog om det, idag fick jag också reda på att vi har studiedag nu på onsdag så Elin kommer och sover hos mig imorgon, då blir det att ta kort, till hennes och till min blogg. Väl hemma bakade jag, nästan tre veckor sen jag bakade någonting. Så jag gjorde min stora favorit, kladdkaka, helt klassisk vanlig kladdkaka.

Kladdkaka:

200g margarin
4 st ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
drygt 1 dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
en nypa salt

Sätt ugnen på 200° och smörj en form som är ca 22 cm i diameter.
smält margarinet. Rör ihop socker och ägg och tillsätt sedan det smälta margarinet. Rör sedan i mjölet, kakaon och vaniljsockret. Rör ihop och se till att det inte finns några mjölklumpar kvar. Ha i en nypa salt och blanda sedan noga en sista gång. Häll i smeten i formen och stoppa in den i ungnen i ca 15 minuter. Servera gärna nybakad med vispad grädde eller glass eller vad du själv vill!

Tips! stick hål med en potatissticka eller en gaffel för att kolla om den är klar. Om man vill ha den mindre kladdig har man inne den lite, lite längre. 

 



Gran Canaria, Kilsbergsgården.


oj oj oj, det var ett tag sen nu! Och jag har gjort en massor under dom här, 2-3 veckorna.
Gran Canaria var helt underbart, varmt och skönt med mycket bad skulle jag vilja beskriva det. Det var väl ungefär 28 grader skulle jag gissa på. Fantastiskt! Vi gjorde väl ganska mycket, fast egentligen inte. Nu när jag tänker efter så kommer man ju på att det blev mest att bada och sola. Shoppa gjorde jag ganska mycket, blev mycket nytt smink, och lite andra småsaker, en väska och en klocka bland annat. Jag tänker inte göra det inlägget så överdrivet mycket längre, jag har insett att man inte orkar läsa. Bara en liten kort sak, Rebecka (bezards) tog bort alla inlägg och gjorde om sin blogg med en ny header och vit bakgrund. Verkade lite lockande att göra samma sak, men jag vet inte om jag klarar av att ta bort alla mina kära inlägg med mina bilder som har tagit så lång tid att ladda upp. Kanske gör om bloggen med behåller inlägger fast jag gör en "nystart" vi får se. Jag ska i alla fall se till att fixa till headern, för den jag har nu är ju som jag sagt endast tillfällig men den har varit där lite för länge nu tycker jag ;) Vi Hörs!