Jordgubbar och industriella revolutionen



Datorn ligger någonstans i huset utan batt...


Datorn ligger någonstans i huset utan batteri och jag orkar inte gå och leta reda på den, haha. Har egentligen ingenting intressant att säga, skolan var precis som vanligt, och efteråt har jag skrivit på en uppsats om industriella revolutionen som jag tänkte finslipa imorgon och sedan lämna in. Tror jag fått med allt redan men att kolla en gång till skadar inte. Annars ligger jag i sängen och kollar på revenge, love it. Ska snart mosa i mig lite jordgubbar och sedan kolla bb. Nej, det var nog allt jag hade att säga, nu är reklamen slut, vi hörs!


Rosa små blommor



Le mot kameran



Den nya smaken


Hinner inte skriva något långt, ska möta upp Timmy, Marcus, Matilda och kanske Robin om fem minuter. Har världens humörsvägningar idag, just för tillfället är jag på superbra humör men bussresan hem, fyfan. Nåja, redan nu i skolan börjar det bli så att man inte har något att göra för vi hinner inte börja på något nytt innan sommarlovet - fy vad underbart det känns att säga så förövrigt. Är ju bara den här veckan och nästa vecka sen är det så gott som slut! Imorgon kommer vi ha en normal lektion, möjligvis två. Ska upp till grafikverkstaden på morgonen sedan engelska - fick förövrigt 49/50 på provet, så jääkla nöjd!! - om vi hinner det, efter det hemkunskap, städa ur köken precis som vi gjorde på mat&bak idag, urtråkigt. Sedan lunch och efter det ska vi städa skolgården, dom nya sjuorna kommer då någon gång också, och efter det språkval, där har vi arbete att göra, som alltid, haha. Nu fick ni mitt schema för onsdagar, vad ni nu har för nytta för det, haha! Kom hem för flera timmar sen och hamnade framför tvn med den nya marabou chokladen, riktigt god faktiskt! Nej, nu är klockan kvart i, vi hörs!

Glass i solen är det bästa


Vet inte riktigt hur jag ska inleda detta inlägg, lovade mig själv att bli klar med inlägget innan tio, får se om jag lyckas med det, haha. Haft en helt normal skoldag, fick 38/40 på matten och har börjat översätta tyska uppsatsen vi skriver. Tydligen avgör den mitt betyg, ett B eller A så jag måste fixa grammatiken för att få A. Hade en värdelös svenska lektion där jag gjorde absolut ingenting. Lämnade in kemiprovet och började på uppsatsen om industriella revolutionen som ska lämnas in nästa vecka. Nog om skola, Emmie följde med mig hem och vi fikade och pratade, saknar våra fikasamtal vi brukade ha typ jämt. Nu har ju den typen flyttat så det är ju lite komplicerat att bara komma över. I övrigt har jag inte gjort någonting, pratar just nu med Maria i skype och redigerar bilder, och snart börjar bb så ska släpa mig ur sängen och kolla på det. Vi hörs!
Vill gärna ha tillbaka solen, så jag får äta glass i värmen varje dag, snälla?

Så tillbringar jag dagen


Börjar detta inlägg med att skriva grattis till alla mödrar på morsdag! Började dagen med att somna om efter att Agnes gått upp till huset, sov sedan cirkus två timmar och vad Agnes gjorde då det vet jag icke. Umgicks med min lillasyster troligtvis. Gick sedan upp och åt frukost som Amanda hade gjort iordning åt mamma. Agnes åkte hem och sedan tillbringade jag några timmar i solen med Amanda, fixade ett kemihemprov som ska lämnas in i morgon. Håller just nu på att skriva av allting från pappret till datorn. I alla fall, gjorde chokladmuffins med inbakad cheesecake - några med frosting på också - förut med Amanda som vi åt senare när vi firade mamma, mormor och farmor uppe på cafét. Nu ska jag stänga ner datorn och äta grillat, vi höörs!
Finns ingen bättre än dig mamma, älskar dig!

Här hos mig.


Herregud. Det är så jääkla varmt ute, tror jag dör. Fast jag ska inte klaga, för hur underbart är det inte? Denna lördag bjöd på lite olika aktiviteter här i min lilla by, jag stod bland annat och sålde lite olika saker åt mamma tillsammans med Agnyplopp. Gick tipspromenad i solen - och vi vann båda två dessutom - och satt sedan på bryggan och pratade. Åt ganska nyligen pizza och sitter just nu och kollar på mästarnas mästare i väntan på eurovision. Vill ut och gå men får väl se hur det blir med det, Agnes sitter helt fast med näsan i en bok. En kort en kanske vi hinner med, nej, nu dör batteriet, vi hörs!
Två färgglada bilder från idag, gah, bilderna blir så fina när solen lyser så klart, love it! :)

Maria klagar på att jag inte bloggar, i oc...


Maria klagar på att jag inte bloggar, i och för sig förstår jag henne, jag har ju inte bloggat. Men vem sitter inne vid datorn när det är 33 grader ute? Inte jag. I alla fall, ligger helt utslagen i mammas och pappas säng, under fläkten som fläktar så skönt, med en bra bok, ungefär så jag tillbringar dagarna efter skolan nu när det är så varmt ute. Jag älskar solen, det gör jag verkligen, men jag klarar inte av att vara i värmen så länge, skuggan fungerar fint för mig, jag blir ändå inte brun oavsett hur länge jag sitter i solen. Nåja, slutade halv två idag, precis som alla andra fredagar, och åkte med Maria hem. Tillbringade sedan lite över tre timmar där med att sortera smycket, dödligt tråkigt vill jag lova. I övrigt så lovar jag er lite bilder när jag orkar starta datorn och redigera alla bilder. Tog faktiskt med mig kameran till skolan idag så har en massa, eh, fina bilder på bland annat Maria. Eller rättare sagt framför allt på Maria. Nej, nu ska jag återgå till boken, vi hörs mina vänner!


Äppelträd


För än gångs skull har jag lite saker att berätta när jag plötsligt bestämmer mig för att uppdatera denna, just nu, ganska döda blogg. Dom senaste dagarna har jag tillbringat i solen med en bra bok i handen. Har slukat ungefär en bok om dagen, och dessutom lyckats fått en annan person beroende av denna bokserie - Maria. Gårdagen tillbringades i degerfors nästan hela dagen. Först skola - naturligtvis - sen hem till Agnes och hjälpa hennes lillasyster att göra ljus, sedan vidare till församlingshemmet för ett konfirmationsmöte. Tänka sig att jag nästan alltid lämnar det stället med huvudvärk, dock oftast med ett leende på läpparna också. Fick reda på grupperna, jag är ju gruppledare - konfirmerade mig ju förra året - och att jag fick samma grupp som Fredrik är väl ingen större skräll. Jämt. Förstår verkligen inte, nåja. Började denna fina onsdag med att försova mig, ganska rejält också. Hade cirkus tolv minuter innan bussen utanför skulle åka mot degerfors, och jag skulle, precis som alla andra dagar, duscha. Pappa hade dock också försovit sig så jag kunde ta det relativt lungt och sedan rullade vi mot degerfors. Kom dit bara några minuter efter bussen och hade en kort skoldag. Fick ett A på läsförståelse diagnosen i Engelska, och alla rätt på A-delen i matte. När vi ändå är igång och meddelar provresultat så fick jag 294/297 på geografiprovet, och dom där tre felen - egentligen var det fyra fel men skrev två huvudstäder på sydafrika istället för en, och i maxpoängen var det bara en inräknad - var bara ett slarv i mina papper. Hade bytt plats på två länder - och dess huvudstad - på dom papprerna jag övade med, så när jag hade övat in det, skrev jag ju självfallet det på provet. Surt. Nu vet jag att i princip alla jag träffat sen måndags har hört detta eftersom jag var noga med att berätta för alla varför jag fick dessa fel men jag var lite sur på mig själv. Förstå mig rätt nu, det är inte så att jag är missnöjd med mitt prov, för jag är nöjd, väldigt nöjd faktiskt, men ni förstår ju att det stör mig lite med det där slarvet. Nu har ni fått det längsta blogginlägget på länge, och ni som fortfarande läser - vi hörs!

Gräsmattan är härligt grön och äppelträdet blommar på för fullt - sommar.

Sommardag


Ännu en dag med superbra uppdatering från min sida, känner hur ni jublar. I vilket fall, känner inte för att sitta inne när solen skiner på utomhus. Låg i solen på rasterna och bytte om till bikini direkt när jag kom hem. Lånade dessutom hem två nya böcker i eftermiddags, läste klart den ena för ett tag sen men tänkte vänta med den andra. Känslan man får när man sätter sig ner med en oläst bok och ska börja läsa den är underbar, love it. Hittade dessutom en ny serie av min favoritförfattare men fanns bara den sista i serien så får leta upp dom första två. Nog om böcker, var ute och knäppte några bilder på äppelblomm i kvällssolen, blommorna är fortfarande rosa och har inte slagit ut helt än så väntar med att lägga upp dom tills jag fått några bättre. Nu ska jag soovaa, vi hörs!


Vilken fantastisk kvalité på bilden, skyller på min väldigt mycket urusla mobilkamera..


Nu är jag fast


Ligger i sängen och kollar big brother, japp, tack vare att mer än hälften av dom jag umgås med - minus familj och släkt som bara suckar åt mig - kollar bb så är jag faaast. Nåja, jag stod emot ett bra tag. I vilket fall, har inte gjort något märkvärdigt idag, bakade en mintkladdkaka och jobbade på cafét resten av dagen. Åt nyss grillat och borde egentligen plugga både matte och engelska men får göra det imorgon. Nu ska jag checka några bloggar sen återgå till bb, vi hörs!
Fick sådär underbart väder idag också, hääärligt, fortsätt så Sverigee!

Kläder



Som min syster


Denna vecka har uppdateringen varit nästan lika hög som Amandas - som inte bloggat sen det persiska nyåret.. - och jag har inte ens en bra ursäkt. Nåja, gårdagen var rätt lugn. Hängde framför tvn hela förmiddagen, jobbade sedan på cafét någon timme, kollade i H&Ms katalog efter lite inspiration. Vädret var riktigt fint bortsett från att det blåste storm så drog ut och fotograferade i motsol. Vissa mer - och mindre - lyckade än andra. U&M kom mot kvällen och sedan åt vi god mat följt av chokladdoppade jordgubbar. Kollade let´s dance med hela sällskapet och avslutade dagen med att spela sällskapsspel. Nu ska vi ut på en tur för lite besök på olika ställen, vi hörs!
Bild från igår.

Förra veckans - pastell


Shorts - avklippta gamla jeans från ginatricot / linne - blu di blu / spetstopp - Ginatricot

Kanske detta år


Hallü! Jag lever, jag har inte hostat ihjäl mig om ni fått för er det. Jag lyckades till och med dra mig till skolan igår för att gå en mil. Just att gå en mil kanske inte är sådär överdrivet jobbigt, men det var lera. Överallt. Dessutom gick vi ju till och från råbäck så det blev väl lite extra det med. Men hemvägen var bra, satt på sidan av vägen och pratade i en timme med Moa, Maria, Daniel och en liten stund Robin. I solen såklart. Åkte sedan med bussen hem, fikade en kortis på cafét innan jag gick hem och hamnade framför tv:n i några timmar. Upptäckte sedan att min klänning kommit och jag lovar, den är så fin. Så sjukligt nöjd med den så det finns inte. Fast ni får vänta med att se den tills skolavslutningen. Detta år slipper jag i alla fall stressen, och kanske kan jag detta år känna mig riktigt nöjd med skolavslutningsklädseln. Vi hoppas på det. Nu ska jag duscha och sedan hitta på något annat. Vi hörs!
Härlig färg är det i alla fall på klänningen!

En plats de kallar lyckan


Detta är vad jag sysslar med under dagen, det plus en jäkla massa hosta. Började på boken igårkväll och har bara ett få sidor kvar, men riktigt bra var den! Är hemma och är sjuk, hostar som en tok - har jag i och för sig gjort nästan hela veckan men idag är det aningen värre. Håller just nu på att laga mat till mig och mor, sedan runt tre kommer förhoppningsvis Jennie med en engelska mapp åt mig. Har egentligen prov imorgon med men ska inte till skolan då heller. På onsdag däremot har jag planerat att komma - om hostan har lugnat ner sig - för då ska vi ut och vandra i råbäck hela dagen. Sedan är vi ju lediga torsdag fredag och torsdagen tillbringar jag förhoppningsvis med Agnyplopp i Degerfors. Nu ska jag titta till potatisen, vi hörs mina fina!

Vattendroppar i fokus



The one and only question



Fullbokad helg


Fullbokad och fullbokad kanske är att ta i, men har rätt mycket jag vill göra och planerar att göra också för den delen. Om cirkus - detta insåg jag för ungefär 10 sekunder sedan - en kvart ska jag befinna mig i församlinghemmet för att öva igenom låtarna till avslutningen jag pratade om igår. Kom hem från däldenäs tidigare än jag förväntat mig så duschade och drog sedan med resten av familjen minus Amanda till en annan avslutning. Där var det lite aktiviteter, sång och filmvisning. Fick även information om däldenäslägret till sommarn, anmälde mig direkt och i år ska jag - hör och häpna - vara gruppledare. Mitt nionde år på det absolut bästa lägret - inte för att jag tror att någon missat att det är det eftersom jag jämt tjatar om det - can't wait! Nej, nu tickar klockan och jag har inte ens börjat fixa mig, paniik. Vi hörs!
Nu har hon åkt, lämnat vår kära by för att flytta till fjugesta, tack och lov för att hon går klart sjuan här men sen är hon borta. Åh jag vill inte ens tänka på det.

Robin bad mig blogga så here we go, har up...


Robin bad mig blogga så here we go, har uppsamling just nu så har suttit och läst i en halvtimme eller så. Rätt tråkigt faktiskt, hade matte första sen dess har vi haft uppsamling. Typ resten av klassen sitter vid datorerna men ah, läsa är najs. Agnes är i Stockholm och ska snart operera sin fot, skickar lycka till tankar till henne. Ikväll är det övernattning med tonår så ska dit med en massa härliga människor. Imorgon är det avslutning för skull och resten av kyrkans barnverksamheter, ska sjunga lite och sedan äta tårta, nej, nu får det räcka, hoppas du blev glad Robin. Vi hörs!


Ute i regnet


Provet gick finfint, var faktiskt ingenting jag var osäker på men kommer säkerligen ha några fel i vilket fall. Hade också årets första orientering idag, jag är troligtvis ensam om att tycka om skolans orientering. Nej men dom som tycker om orientering tycker ju inte om skolans, och många andra hatar bara orientering i allmänhet. Nåja, vi hann springa hela banan - som förövrigt var den samma som förra året, men hör och häpna, rättplacerad i år - innan regnet kom. Tack och lov. I övrigt var det mest värdelösa lektioner hela dagen. Var dock på ett sjukligt mycket bättre humör idag, äntligen! Kom hem för några timmar sedan och fikade på cafét samt åt, sedan var jag så pass duktig att jag faktiskt drog ut och fotade växter i regnet. Kärlek till vattendroppar. Nu ska jag gå och ta medicin och sedan fortsätta glo på ghost whisperer. Imorgon väntas vårshow och jag är inte med imorgon, ångrar mig inte ett dugg, stressen, nevositeten och allt det där innan. Nej, bra beslut! Vi hörs!
Bild från idag.

Underbara skapelser


Ifrån have2have, förjäkla snygga, speciellt dom i mitten och längst upp, skulle vara perfekta till sommarn med bruna ben. Underbart!

Så fort han kommer hem


Helvete vilket äckelväder vi har, vill bara spy på det. Nåja, kom hem, drog på mig träningskläder och sprang cirkus 6 km, underbart. För att vara så otroligt otränad som jag är så tycker jag det var rätt bra. Kom hem, duschade och kollade sedan kläder och såg att min klänning var åter i lager, så pappa får beställa den så fort han kommer hem, happy girl! Annars har detta varit en rätt värdelös dag, Annika hade faktiskt lyckats med att inte förstöra vårat arbete, köttbullarna på hemkunskapen blev totaaalt misslyckade men smakade gott i vilket fall. Matten var lika seg som vanligt och eftersom 8D är på prao så var vi endast fyra stycken på tyskan idag. Nu ska jag fortsätta plugga på Afrika så jag kan det imorgon, och kolla så det inte var något jag glömde i tisdags. Vi hörs!
Foto av agnyplopp på hennes fötter, eller ja, hennes skor som hon älskar mer än mig, jodå, det är sant!

Jag gav upp hoppet för längesen


depp.

Det där dåliga


Geografiprovet gick bra, ska göra klart det på torsdag eftersom vi fick två lektioner på oss att göra det men har bara en världsdel kvar. Haft en otroligt seg dag, deppade med Agnyplopp på matten - och resten av dagen också - och gjorde mat på mat&bak. Kom hem och städade huset för mor och far kom hem idag. Fick en byxdress som inte riktigt passade men var otroligt skön. Nu ska jag checka bloggar och sen kolla bb, vi hörs!
Helvete vad snygga ni är!

Lite frånvarande


Bloggen hamnar lite i andra hand just nu, glömmer bort och har inte tid. Har i alla fall pluggat sedan jag kom hem i princip hela tiden. Hann dock med en promenad med en otroligt saknad Andréa och en liten pratstund med Emmie och Timmy. Emmie meddelade att det troligtvis blev hennes sista pratstund med oss på ett bra tag, för på lördag flyttar skitungen. Finner inga ord över hur mycket jag kommer sakna henne, vill inte ens tänka på det. Nåja, sitter och har tagit en paus från pluggandet, ska äta och samtidigt pratar jag med Agnyplopp via sms. Vi har bestämt oss för att utrota killarna, jaaapp. Så vi hörs!
Färgglad bild från i helgen.

Hela världen


Vaknade vid sju av att det var hundra grader i mitt rum, försökte somna om men gick upp vid åtta ungefär. Duschade och drog sedan bort till församlingshemmet för att hjälpa barnen med packning men det var redan klart. Hjälpte till med lite småsaker och såg sedan till att ingen glömde något, sedan drog jag hem och gjorde ostscones åt mig, Amanda och David. Städade undan lite saker i köket och sedan satte jag mig i soffan för att plugga till geografiprovet vi har på tisdag och torsdag. Hinner inte på bara en lektion. Så pluggade länder och huvudstäder, floder, berg och hav fram tills ett. Skulle sedan gå in och hämta datorn i mitt rum, sängen såg lockande ut så la mig ett tag. Somnade dock och vaknade inte förrän vid fyra, duktigt. Har nyss plockat ut chokladmuffins ur ungen och har hittills lärt mig tre av sex världsdelar. Sover troligtvis hos Agnyplopp imorgon så ska fixa något tidsinställt åt er isåfall. Vi hörs!

Bara en kort stund.


Är hemma. Är dödligt trött. Gårdagen var jobbig, men denna dag var helt otrolig. Har sprungit,  lekt, snurrat barn, jagat, skällt ut barn, burit stenar och gud - haha, gud, klyftigt, kristet läger -  vet vad. Var många barn att hålla koll på igår, tyckte dom var överallt fast samtidigt aldrig där när man ville, idag anlände lika många till, fast yngre, och med mer ork. 60 jäkla barn, dock underbara och goa, men hur mycket ork har man egentligen? Jagade småtjejerna och snurrade dom sedan i cirkus en timme, men det uppskattades. Nåja, har haft det riktigt roligt, har ju haft sällskap av bland annat Agnyplopp och Emmie så har haft gott sällskap. Nu ska jag sova för imorgon klockan åtta ska jag vara tillbaka för att hjälpa dom packa och sen säga hejdå, så god natt mina fina. Nu har ni fått hört vart jag hållt hus denna helg..
#svartvitt #självporträtt #osminkad #för #flera #dagar #sedan

Är på läger och har inte riktigt tid att u...


Är på läger och har inte riktigt tid att uppdatera, lång dag, många barn, är dödligt trött och ska snart ut för att skrämma dom. Dom är rädda sedan innan dom ens vet att dom ska ut. Kommer bli en lång natt, vi hörs!


Emotional


Skulle kunna fortsätta kolla på sådana söta bilder hela kvällen men unforgettable ropar och jag måste tillbaka till verkligheten imorgon, vi hörs.

Den slutade aldrig


Huvudvärken som kom igårkväll bestämde sig för att stanna kvar, har haft ett dunkade huvud hela morgonen, blö. Tog nyss en lång varm dusch och nu är huvudvärken så gott som borta, känns lite fortfarande. Som om man precis kommit ut från ett mörkt rum och sedan blivit bländad av den starka solen utanför. Ni vet, den känslan. Nåja, två humlor - tycker inte riktigt om kryp, insekter eller djur som kan bitas, stickas osv - har bestämt sig för att låna mitt rum. Försökte få ut en utav dom förut men insåg då att det var två, en som kom krypandes under täcket. Så nu sitter jag i vardagsrummet, haha, ni får leta efter en mer feg tjej. Nej, jag ska gå in och åtminstone hämta kläder nu, så vi hörs!

Fuck this


Tumblr_lpxnedvgiw1qlq2voo1_500_large
Går och lägger mig, mår dåligt, har huvudvärk, är trött och tänker alldeles för mycket på sådant jag borde låta bli. Godnatt.

Colourful


Har lite svårt för det här med att bestämma exakt hur jag vill ha redigeringen, nåja, ni står ut.

Ta vara på tiden


Solen skiner även idag! Dock ska det snöa på fredag (?) det är för tusan maj. Så ta vara på tiden i solen mina vänner. Själv var jag nyss på cafét och fikade i solen, samt pratade är grabbsen vid affären, ska träffa dom senare och käka pizza. Först ska jag bara lämna lillasyster på scout innan jag drar ut och springer. Japp, idag igen. Förstår inte varför Agnes blev så förvånad när jag sa att jag hade varit ute och sprungit. Jaja, det var skönt att springa helt själv och inte behöva tänka. Så vi hörs!
Nya proffen på facebook. Tagen av Emmie ifrån helgen, är förövrigt där jag springer - tack vare Emmie - längst älven, najs.

I solens sista strålar


Satt i solen och läste ur en bok jag fick förra året någon gång, bättre bilder med canon EOS eller något. Hemskt tråkig men den är väldigt bra om man vill lära sig något. Blev lite långtråkigt att sitta i solen så drog ut på en springtur i solens sista strålar, fantastiskt skönt. Nu har jag nyss ätit och ska hoppa in i duschen, imorgon börjar skolan, blö. Nåja, vi slapp veckans kemi i alla fall, bara tre dagar innan helg dessutom. Vi hörs!
Dålig bild från igår tagen med mobilen, har inte orkat ladda över bilderna från kameran än, hehe..

Fashion Against Aids


Så. Jäkla. Snygga.

Ny månad, nya tag


Första maj idag och solen skiner, härligt. Agnes åkte hem för några timmar sedan, hon skulle medverka i någonting med drillen, paradliknande. Annars har jag haft en bra start på dagen, mor bjöd på nybakade scones till frukost ute på altan i solen. Mindre bra är att jag kommer få tillbringa hela dagen med att städa, ett klädhav ligger utpritt över hela golvet från att jag provat kläder hit och dit. Lillstugan och köket ska också städas, men det går snabbt, resten av familjen städar trädgården, glad att jag slipper det, hehe. Nej, ska sätta fart så jag kan få njuta av solen när jag är klar. Vi hörs!
#1 våran stolthet, bron - #2 ännu en gång, spegelbild