Hur underbart är det inte?


Vädret var verkligen på topp idag, passade perfekt när vi hade två långa raster idag så vi kunde vara ute och sola. Det stora problemet var bara att imorse, när jag tog på mig, jaja, jag försov mig och tog på min i rena paniken, så valde jag ett par jeans och sen ett otroooooligt uringat linne, vilket betydde att jag fick ha två linnen. Sedan lyckades jag på något underligt sätt ta mig ut till bussen, halvsminkad och med fult endast borstad hår. Vilket gav resultaten, jag höll på att dö av värmeslag på skolan och jag hade ju smink på mig så ingen solbränna här inte. Sen blev det ju inte bättre när jag inte hann raka mig under armarna så jag fick gå runt med min svarta långärmade tröja nästan hela dagen, så trevligt. Sen blev jag trevligt överraskad när jag kom ifrån tyskan och gick ur deras enhet och vände mig och kollade till höger så stod svt där och filmade. Vet ni vad jag gjorde precis innan jag upptäckte det? Jo, jag sjöng, sedan när jag upptäckte svt så gick jag fint där ifrån med en ovanligt hög hastighet. Sedan filmade dom precis där vi sitter i solen på rasterna, det uppskattades när jag var till hälften ofixad och satt och flåsade av värme. Annars hann jag hem, gå rakt igenom huset och ut på baksidan där jag slängde mig i en stol, då gick solen i moln och det började spöregna och åska. Nu blir det att städa och sedan ska jag njuta av att vi inte har något prov på ett tag frammåt. Härligt! Nu hoppas jag att alla ni som läser denna blogg, få som ni är, blir riktigt glada av att jag skrev ett enormt inlägg med egentligen helt onödig fakta om min dag. Varsågoda! Vi hörs.



Dom där vuxna känslorna.


Jag vill iväg till ett ställe där man kan prata utan att vara rädd att någon ska höra vad/vem man pratar om, utan att förstå vem det handlar om. Vill sitta med någon/några av mina tjejor och prata i timtals och bara prata tjejsnack. Samtidigt som man sitter med en varm kopp kaffe/te/choklad och någonting att tugga på. Åhåhåh, jag hade en dröm för inte så länge sen som jag brukar sitta och tänka på, jag vann 10 miljarder (vi kör inte på småbelopp här) och jag tog alla mina tjejor iväg med limousine iväg till mitt egna plan, och drog iväg till New York för att shoppa och ha det allmänt grymt! Där nere shoppade vi på ni vet, gucci, prada osv, och jag betalade för alla. När jag berättade detta i skolan så ansåg dom att det inte gjorde något om detta blev sanning, hur kommer det sig? Nej, men jag vill liksom bara göra så mycket nu med mina underbara vänner, dock är det väl större chans att vi gör alternativ ett, än min dröm blir sann. Jag är hundra på att jag skrev ett liknande inlägg i höstas, men jag kan inte hitta det så jag inbillar mig väl förmodligen. Då slutade det iallafall med att jag och Agnes åkte till Örebro och satt i två-tre timmar och pratade om allt. Så Agnes om du läser detta, vilket jag vet att du gör någon gång, jag tycker vi ska göra om det. Nu har jag nog skrivit av mina "vad jag vill göra" saker för ett tag frammåt. Vi hörs!


Glädjen är på min sida idag!


Orientering, sprang med killarna idag, kändes skönt att få reda på att kontrollen faktiskt var felplacerad. Nu är ju dock alla godkända i idrotten eftersom ingen i klassen klarade provet, trodde vi, men nu visar det sig ju att kontrollen var felplacerad. Vilket gör att jag och dom andra som hade alla kontroller rätt förutom den felplacerade är godkända! Gick iallafall förbi den kontrollen idag, detta innan vi fått det bekräftat att kontrollen var felplacerad, kände fortfarande att nejnejnej, jag vill hitta den! Fast jag följde snällt med killarna till nästa kontroll. Det var en glad tjej som gick till fysiken efteråt alltså. Nu ska jag - helt oväntat - städa, nu är det faktiskt inte mycket kvar. Sen om det inte hade blåst så in i helvete så hade jag gärna satt mig i solen med en bok. Dock verkar det som om det inte är storm i hela sveriga, för hos Kenza vart hon nu bor, så verkar vädret vara strålande, bara sol, ingen vind, det verkar så iallafall. Vi hörs!


Vet inte om jag lagt ut den här bilden förut, mycket möjligt, självporträtt iallafall :)


Det börjar ta sig, det känns grymt!




Högen med kläder har minskat kraftigt och golvet börjar synas, okej, där tog jag i, golvet har synts hela tiden ;)

Mitt dåliga humör har försvunnit med vinden, så den är väl några mil härifrån, eftersom det vägrar sluta blåsa! Vilket är ganska bra eftersom då slipper jag få ångest för att jag inte kan vara utomhus eftersom jag ska städa, men det räcker nu, det har blåst hela veckan nu! jaja, ikväll åker ansiktsmasken på och spa för mamma med amanda, härligt! Mitt ansikte ser förstört ut, kanske för att jag åt choklad i mängder i fredag, duktigt filippa. Annars så säger jag inte nej till att ha sovmorgon imorgon, sen att jag har världens bästa mamma som skjutsar in mig och Jennie senare då så vi slipper ta bussen iallafall, det är underbart. Nu ska jag fortsätta med mitt, vi hörs!


Jag är namnet som du har på handen


Fikade, städade inte, kollade på en serie, åt mat, lyssnade på musik.

Varsågoda att ta del av min dag, min spännande, händelserika, roliga dag! Idag är det morsdag, vilket betyder städa, i princip, för det är typ vad vi gör, nej, nu överdriver jag. Men det är ju det mamma vill, ha ett städat hus, och ja, det är helt förståligt faktiskt. Nu har jag dock inte gjort det idag, men jag kanske ska börja, tror ni hon blir glad om jag har städat mitt rum? Nja, det skulle jag ju göra iallafall, så. Får väl fixa något rum som inte är städat innan hon kommer hem. Nej, nu ska jag sluta skriva, detta inlägg är bara tråkigt, liksom dom flesta nuförtiden. Det märks, på min statistik, Vi hörs!


Känner för att skriva, bara skriva.


Varnar för ett absolut tråkigt inlägg med saker som ingen männska borde bry sig om, men jag känner för att skriva, jag tror det är detta som är "skriva om allt mellan himmel och jord"



Nu har jag läst ni vet, dom kända modebloggarna, och som vanligt så suckar jag bara över att jag inte ser ut så, att jag inte klär mig så, och att jag inte har några pengar att åka och shoppa för. Just precis för att jag är en slösa av dess like. Hursomhelst så tänkte jag att jag antingen tittar in på hemsidor efter kläder bara för att jag redan deppar nu, eller så gör jag inte det och går upp och umgås, för jag tror det har kommit folk till oss, jag tror jag hörde lite nya röster. Funderar också på att kolla igenom bildarkiver "våren 2011" och kolla om jag kan hitta några bilder som jag inte visat här i bloggen, men det är bara om jag orkar, annars kanske det kommer upp till veckan, eller inte alls. Vi går också bara tre dagar denna vecka, torsdag-fredag är vi lediga, sen är vi lediga på måndagen efter där också, vi blir alltså lediga i fem dagar, inte helt fel. Skulle inte heller vara helt fel om jag hinner bli klar med all städning tills dess också. Vilket jag helt klart borde vara, nu tror jag att det får räcka, haha. Vi hörs!

Vad har vi gjort nudå?


Det blåser och blåser och blåser och blåser och jag kan fortsätta i hundra år, man blåser bort här!

Då var årets åtorpsdag över, eller ja, det var den för drygt en timme sen. Lyckades inskaffa en morsdag present också, annars hade jag bakat morsdag cupcakes eller något liknande, bor man i en miniby så gör man helt enkelt. Mamma läser inte min blogg, pappa har väl kollat någon gång, men annars är det mina fastrar som håller koll på vad jag skriver, så jag behöver inte oroa mig för att hon ska få reda på vad det är. Fast jag tänker iallafall inte berätta vad hon får, man vet ju aldrig. Nu ska jag städa mitt rum - hör och häpna - men jag är klar med garderoben! Nästan iallafall, har en lampa och lite mixersaker som jag inte vet vad jag ska göra av, får väl lägga dom i en låda och ställa in dom igen, någonting är ju bra om jag har kvar. Bäst att jag sätter fart, så jag blir klar denna vecka. Vi hörs!


Solen sken ju faktiskt till och från igår eftermiddag, så när jag var ute och tog kort med syster till hennes blogg så sprang jag bort och tog kort på dessa färgglada blommor när solen sken i två minuter.





Tänkte att jag skulle vara färgglad, men trots det så drog jag ner mättnaden på sista bilden, den blev bättre så, enligt mig.

Dagen började inte som jag ville




Kände mig ful, äcklig, sur, arg, förbannad, blöt, lerig, kall, gräsig, barrig, lövig under en och en halvtimme imorse, sen blev det en snabb varm dusch innan jag gick för att ha en kort och händelselös mattelektion. Orientering. Jag tänker inte prata mer om det, är fortfarande godkänd iallafall, eftersom ingen i klassen, förutom en som klarade det på tid dock missade en kontroll men den var felplacerad, klarade provet. Hade jag inte stannat envis som jag är på den felplacerade kontrollen hade jag säkert klarat tiden jag med, men jag är ju envis så. Nu tänkter jag inte gå in något mer på det. Tog skjuts hem med Jennie eftersom vi slutar två på fredagar och bussen går tre, sen gick jag upp till cafét för en snabb fika och lite klagande över idrotten. Senare ska jag nog ta mig upp (eller ner) till mina släktingar ifrån amerika/hawaii som har sin lilla sommarstuga/torp inne i skogen. Ska bli trevligt att träffa som igen! Nu ska jag städa lite, gör det jämt nuförtiden, kanske har något med att jag sommarstädar, alltså grovstäd, vilket jag typ gör 1-2 gånger om året, garderoben är dock första gången sen jag gjorde om i mitt rum jag fixar, och det var 3 år sen tror jag. Långt inlägg, kunde ha varit längre om jag skrev om idrotten, vilket jag inte tänker göra. Vi hörs!


Det var sommar den helgen, riktig sommar, inte svensk sommar. Vilket vi har nu, eller så är det vår. Kalla det vad ni vill, men varmt eller sol är det då inte.

Sitter jag här och känner mig dum


Jag och Agnes har sjungit "svartskalle stoltast i staden, spritt språngande galen" i en vecka nu. Hon har fortsatt på en ny text sedan medans jag har upprepat det en gång till. Samma fel, i en veckan. Nu, sisåhär efterblivna, har jag kommit på att jag sjunger på isons&filles medan Agnes sjunger på Daniel Adams-Ray. Jo, är vi smarta typer eller vad? Kom hem för ett tag sen, åt mat och nu ska jag för en gångs skull kanske lägga mig tidigt, eller ja. Imorgon är det fredag, och hur grymt känns inte det? Ännu en vecka borta, det känns bra, men samtidigt, jag skickar efter min nya klänning imorgon, och skorna måste vi beställa också, om man tänker så, nej, det känns hemskt! Nu ska jag återgå till att plocka i rummet, ovanligt? nej. Vi hörs!

Tiden räcker inte till.




Vet inte om jag egentligen har tid med ett inlägg, men kör till!

Dagen har inte bjudit på någonting extra mer än att jag tog ett långt mycket varmt bad förut. Sedan har jag mest fixat mig och ska nu dra tillbaka in till degerfors. Där ska jag sjunga, samma låt, annat ställe. Det var egentligen till detta jag skulle sjunga, sen blev det bara att jag sjöng det till vårshowen med. Nej, nu ska jag packa - håll i er - min gamla digital kamera och sen självklart systemisen. Men tänkte att denna gång ska jag filma och inte ta 628 MB, helt seriöst, när jag filmade med systemisen så tog filmen exakt så mycket plats, annars tar jag väl kort och sånt med system kameran. Vi hörs!

Det här med att prioritera.


Vad är detta? fjärde inlägget idag? Jaja, vill man inte städa så vill man inte helt enkelt, fast jag har faktiskt städat lite!


Mamma vill att jag ska ta en klänning, jag vill ha en annan. Ovanligt? nja, kanske inte. Dock så ville jag ha den klänning mamma vill att jag ska ha innan jag hittade den nya, hängde ni med? haha. Vi får väl se, båda är väldigt fina, båda passar till skorna, den ena är enkel och sitter löst (inte en tajt klänning alltså) och den anda är mönstrad, ganska enkel och tajt. För er som inte läste inlägget häromdagen och undrar, hade hon inte beställt en klänning til skolavslutningen redan? Jo, och jag fick den också, provade, konstaterade att det lika bra kunde ha varit en large. Detta var dock extra small och den minsta storleken. Så nu är jag igång med att leta klänningar igen - lagomt surt. Nu ska jag fortsätta med fin städningen i garderoben och sedan om jag hinner börja med rummet också. Vi hörs!

Vad har du att skylla på?


Nu har du läst varenda blogg du kunde komma på & några fler, med det menar jag att jag kommit på namn till bloggar som folk kan tänkas ha och sedan läst deras bloggar också. Vad ska du nu skylla på för att inte städa? Jo, vi lägger in ett helt meningslöst inlägg. Detta inlägg har alltså ingen mening, men om ni har tur så kan jag kanske lägga in en bild eller så. Kanske. Nu tänker jag stäcka på mig och sedan kanske, kanske börja städa.



Nu insåg jag att jag inte har läst megapixlars blogg ännu, så jag gör väl det och sen.. städning, mjäää..

Kanske inte passar in i min garderob.





Borde väl egentligen fortsätta...




Hann nästan klart med garderoben igår, ska göra klart det och sen kolla så att jag inte slänger någonting helt fel nu. Kände att jag la ner lite allt möjligt i lådor igår, ville mest bara bli klar med allt. Så jag ska snart fortsätta, jag har kommit fram till att det är ingen idé att städa på dagen, jag gör det aldrig iallafall, då kan jag lika bra säga att jag gör det på eftermiddagen. Nu är det väl dock eftermiddag, det var det väl redan när jag kom hem, men kväll kanske jag ska säga då. Nu efteråt känns det ganska bra att ha gjort garderoben, ska springa upp med lite lådor och gamla kläder till boden sen också, vågar inte lägga dom på vinden, ifall min syster får för sig att andvända dom någon gång sen. Spindlar och äckliga kryp trivs säkert alldeles utmärkt bland kläder och sånt. Nej, nu ska jag sluta skriva så att folk orkar läsa mina inlägg, vi hörs!




Helt oredigerad - på den bästa, absolut bästa Agnes!

Jag börjar se skillnaden.


Jag hann inte så långt med rummet, inte idag heller! Jag håller fortfarande på med garderoben, vill faktiskt påpeka att jag TOTALRENSAR, och att det är första gången jag verkligen totalrensar sen jag gjorde om i mitt rum, och det var.. två/tre år sen? Självklart har jag ju fixat med kläderna oftare, det gör jag nästan en gång i veckan. Men nu har jag rivit ut varenda lite små grej (inte kläderna som hänger på galjar). Så det är bara att fortsätta. Nu ska jag försöka skynda mig att bli klar med "grovjobbet" så jag kan ta ett långt varmt bad sen, låter bra det! Vi hörs!


Lets make a change!




Garderobfix!

Rummet har varit i bättre form.




Kom hem från bussen nyss, och min mobil var äntligen tillbaka, kändes grymt att ha den igen. Beroende? njaaa.


Vill så gärna, så hemskt mycket nära fylla på min mobil, men meningen med det är ganska meninglös, pappa har beställt mitt nya kontantkort och därmed telia årskort, vilket inte betyder någonting annat är gratis sms enligt mig! Glädjen är total. Kanske borde jag också fortsätta städa? Hann ju inte riktigt med allt igår, när jag upptäckte att klockan var tio och att jag skulle duscha. Så dagen består väl av städning, sedan lite kemi, jag rååkade glömma boken i skolan, fast jag tror att jag kan allt i allafall. Kemi provet, godkänt, biologi provet, godkänt, matteprovet, godkänt, SO-provet, ?. Får väl reda på SO provet imorgon, känns ganska grymt nu iallafall. Nu ska jag ta kladdkaka, lyssna (fortsätta lyssna*) på musik (veronica maggio*) och städa. Vi hörs!


Mitt liv blev precis tusen gånger bättre!




Pappa och jag bestämde nyss ett datum för när vi ska flytta om möbler i mitt rum och mamma har sagt, dock inte lovat, att jag får måla om mitt rum och ha en fondvägg! Hur glad är jag nu? SÅ SJUKT FANTASTISKT GLAAAAAAAAAD!!! Nu återgår jag till att grundstäda mitt rum, det vill säga, städa garderoben, rummet och dammsuga och tvätta golvet. Sedan får vi se om jag orkar städa under sängen, det är inte så stökit där, mest tofflor och sånt ;) Vi hörs!

öuiruiohfrihofihoefhfhfhhui


Skolavslutningen har absolut ingen mening. Nej, klänningen passade inte alls och själva formen var helt fel. Får väl fortsätta mitt vardagliga kolla nelly varje dag för att se om det kommit in någon ny snygg, blir så himla hkjdjhfsuur!

Dom senaste tjugosex timmarna i mitt liv


Jag har haft den här tanken om att börja ett inlägg med en hälsningsfras, men jag har varje gång sagt att "nej, inte min grej" dagen därpå gör jag samma sak en gång till, och så fortsätter det.

Vet ni vad jag och Agnes drog ut och gjorde igår vid klockan halv nio till kvart över nio? Jo, vi sprang runt i hela våran "by" i regnet och hoppade i varenda vattenpöl vi kunde hitta. Varför? Ingen riktigt vet. Vi skulle ut och ta kort, men efter ett tag började det dugga och vi sökte skydd på skolgården under ett plåttak som det står pingisbord under. Sedan slutade det regna och vi fick för oss att spela fotboll, när det sedan började spöregna så sprang vi tillbaka under plåttaket. Sedan när det hade slutat regna igen så tröttnade vi på regn, inte regn, regn, inte regn, så vi tog oss hem igen, fast då började det självklart spöregna igen. Samtidigt som det regnade och blåste storm samtidigt så sprang vi med ett paraply framför oss eftersom det skyddade bättre då än om man höll det över sig, och försöka tappert skydda våra system kameror, min hade jag innanför tröjan och Agnes hade en kameraväska som skydd. När vi sedan hade ungefär hundra meter kvar tills vi var hemma så bestämde vi oss för att när vi kommit hem skulle vi ta av oss det vi inte ville skulle bli blött. Sedan sprang vi runt i hela "byn" och hoppade i alla vattenpölar vi kunde hitta. Ja, vi till och med låg i en vattenpöl. Jag tror inte jag har gjort något så galet i hela mitt liv förut. Eller jo, kanske, men isåfall var det ett bra tag sen. När vi sen kom hem så torkade vi oss och bytte om till varma kläder. Sedan gjorde vi iordning te och hällde upp dricka med is i, gjorde iordning dipp och hällde upp en påse med chips. Resten av den kvällen tillbringade vi framför tv:n och kollade på "miss secret agent" den första.  Sen gick vi ner i Amandas rum och låg och pratade tills två någon gång, eller senare, höll inte koll på klockan. Sedan somnade vi och vaknade inte förrens klockan tio över ett på förmiddagen. Idag har vi inte gjort så mycket, vi åt ungefär direkt efter att vi kommit upp och sedan kollade vi på en film som ingen av oss orkade se klart. Så vi bestämde oss för att göra kladdkaka istället. Den åt vi med lättvispad grädde och hallon, hemskt gott. Nu lämnade Agnes mig vid 5 och nu tror jag att jag ska städa mitt rum, eller rättare sagt min garderob. Vi hörs!


Det här med att vara i tid.


Egentligen borde jag springa upp till cafét och hjälpa mamma, men Wilma skulle byta om så jag passar på att skriva lite om min dag. Ska som sagt hjälpa mamma tills klockan är 3, sen någon gång kommer agnes och sover här hos mig. Hon skulle messa när, men problemet är att min mobil är borta, fast det har det vart sen i fredags, men jag trodde den var uppe på cafét, men nej, den är borta. Naturligtvis så hade jag ju inget batteri kvar heller, så jag kan inte ringa på den. Men aja, kanske glömde den i bussen, och då får jag den ju på tisdag (vi har studiedag imorgon). Nu är Wilma klar, så Vi hörs!


Ja, låt det va som i en film.


För cirka en vecka sen hade jag hört låten "jag kommer - veronica maggio" och det var den ända av henne som jag hade hört, okej, jag hade väl hört någon annan, men det var bara den jag lyssnade på. Nu har jag hört nästan alla hennes låtar, och lyssnar på dom om och om igen. Därav rubriken. Drog mig halvvaken upp imorse och åkte till karlskoga med familjen, Amanda drog sedan iväg för att möta upp david och åkte sedan med honom hem till honom. Annars var vi andra kvar på kulan, alla andra köpte ganska mycket medans jag åkte hem endast en tröja rikare. Den är dock väldigt skön och jag kommer förmodligen bo i den ett tag framåt. Annars har det inte hänt så mycket idag, åkte upp (eller ner, har inte så bra koll på det) till nyttorp och hälsade på halva våran amerikanska släkt, resten, tror jag, kommer dit imorgon. Där pratade vi ett litet tag innan vi åkte hem igen, sen har min dag varit ganska händelselös, men hallå, en hel lördagkväll kvar! haha, vi hörs!


En gammal bild ifrån majbrasan 2010, jag sitter vid mammas och pappas dator så har inga bilder, bara ifrån 2010.


Skolavslutningsklänning!


beställd!


En massa glada människor!


Jag är glad, lite sur på maria som glömde bort att hon skulle göra mig sällskap efter skolan, men fortfarande glad!


 Vårshow, ja, jag är nöjd, sjukt nöjd, jag sjöng inte fel och jag gjorde inga större fel. Annars var dom andra grymma, både första uppvisningen och andra. Sedan är jag bara allmänt glad, det är ju fredag, och vi har lång helg! Okej, vi är lediga på måndag, men en dag är alltid en dag! Nu ska jag lyssna musik och sen kanske börja på en ny bok, eller så får jag se vad jag hittar på. Vi hörs!



Ingen aning om varför jag tog denna bild, och jag har inte heller någon aning om varför jag lägger ut den men...


frgfhjyhtgfredsa


fin rubrik, eller ja, kan man ens kalla det för rubrik? Jag sitter och väntar på att mitt hår ska torka någotlunda så jag slipper slita på håret så mycket med att blåsa det. Läste ut boken förut så jag får väl sysselsätta mig med att läsa bloggar. Vi hörs!

Övningar hit och övningar dit.


Jag vet inte, men jag tror att jag gick på ungefär 3 av typ 6 lektioner idag, alla hela lektioner.


Imorgon är alltså vårshow, och jag hade eget genrep + ett genrep för alla idag, och mitt genrep gick bra. Sedan var det ju genrep för alla, och gud, jag sjöng fel på refrängen, den som halva sverige + resten av världen kan innan och utan. Så egentligen borde jag lyssna på låten om & om & om & om igen, men nej, jag kan låten, det är bara det, jag blandar ihop texten när jag blir nervös, och min kära musiklärare hälsade till min mentor "nej då, filippa är inte nervös, aldrig!". Ganska skönt ändå att inte ha några lektioner imorgon, eftersom vi ska vara i folkets hus hela dagen, där vi uppträder, men det är ju bara vi som uppträder, dom andra får ha lektioner, haha! Annars hann jag med några lektioner idag iallafall, och ett glosförhör på tyska. Egentligen skulle jag vilja gå ut, för vädret ser så fint ut, men jag vet ju att det blåser storm, och då känns det inte så lockande. Kanske tar min bok och läser lite, jag började ju med den men hann aldrig läsa ut den, så jag måste ju göra det. Firar att vi inte har några prov inplanerade nu, förutom matteprovet den 6/6. Vi hörs!


man är glad fast inte alls.


Jag borde vara glad, jag borde verkligen det, men jag har en av mina kända depperioder just nu, och då är ingenting bra, jag hittar fel i allt, trots att en del saker är så perfekta. Jag ska göra mitt bästa att inte göra deppinlägg.


Hur glad blir man inte när våran mentor ger oss en och en halv timmes sovmorgon på fredag, för att hon är rädd att vi missar vårshowen annars, hehe. Vårshowen ja, just det, jag funderar på att kanske börja plåga grenade nu, med tanke på att jag har glömt vissa delar av låten, och genrepet är imorgon, hrmf. Men ja, och att min mor kanske kan skjutsa in mig och Jennie till skolan på fredag också, men jag skulle inte bli förvånad om jag måste vara där en halvtimme, timme före iallafall, så jag missar säkerligen sovmorgonen. Men jag är åtminstone en aning taggad, lite iallafall. Nu måste jag iallafall städa, för mamma kommer hem om en halvtimme och rummet ser fortfarande ut som, ja. Vi hörs!

Förresten, vad fasen menar tv4 med att sluta med blue bloods, iehurfierhuferiqfjru på dom.

sjuttondemajtvåtusenelva


Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva, hade matteprov som gick ja, inte fullt så bra, våran lärare låste upp klassrummet, sedan drog hon, och var borta i tio minuter, kanske inte det smartaste en lärare gjort, om man tänker på vad vi är för klass. 7c, the one and only, okej inte nästa år, för då är vi 8c, men jaja. Låt oss säga att jag gjort bättre matteprov än det jag gjorde idag, jag glömde nämligen matteboken kvar i klassrummet igår på vårat matteprov A-del, duktigt Filippa. Sedan stannade jag iallafall i degerfors, och vid fem så vart det konfirmationsträff. Sen efter det har jag inte gjort någonting, måste plugga SO innan imorgon också, då vi har vårat efterlängtade SO-prov, som jag längtat. Nu ska jag iallafall kolla lite tv samtidigt som jag ska plugga, sedan ska jag duscha och sen sova, vi hörs!


11-05-16


Jaha, dagen har inte varit någonting speciellt förutom det att vi slutade en och en halv timme tidigare och att mamma kom och hämtade mig och Jennie vid halv 3. Att vi sen har haft två prov idag, varav ett oförberett (om man nu kan kalla det prov, men våran tyska lärare ville gärna göra det) och att vi kommer ha ytterligare två till den här veckan, det är någonting jag försöker helt förtränga. Nu sitter jag här med 7 stycken färgglada cupcakes som jag nyss gjort. Annars ska jag sätta mig och plugga SO, det är ett av dom fina proven vi kommer ha. Det andra, matte B-del, det har vi imorgon och duktig som jag är glömde jag matteboken på matten eftersom vi gjorde A-del idag. Hade det inte varit av det faktum att jag bakade idag och att vi slutade tidigare, så var det ingen vidare dag. Vi hörs!


Utrustning: Canon EOS 500D & Canon EF-S 18-55mm
Inställningar: s 1/800 f/5,6 ISO100

Hur gick det till?


Hur sjutton kunde Eric saade komma trea? Okej, visst, han är snygg, men är det tillräckligt? suck.

Jag kollade hela eurovision igår, vilket var ett bra tag sen jag gjorde. Men nog ropade jag lite, hur kul vore det inte med svensk vinst? Sen kan man ju spekulera mer i det där och komma fram till att det skulle bli dyrt för sverige, fast det struntar vi i. Annars har min dag idag varit desto lugnare, jag har faktiskt inte gjort någonting, fikat och ätit om det räknas? Sen har jag ju lagt in bilderna också. Nu ska jag äta pizza och sedan blir det söndagsmys, Vi hörs!

Gran Canaria 2011




























Dom 2 sista bilderna är tagna med mamma och pappas kamera, annars är alla tagna av mig och min kära Canon EOS 500D

Här har ni dom, dom flesta iallafall. God mat - Bra väder - Glada människor - Glad Filippa - ja, det mesta var bra.

eurovision song contest.


Inte för att jag egentligen bryr mig om hur det går, men varför inte, jag får ha min kära dator i några minuter, jag tackar inte nej.

För dom som inte förstod det så menade jag självklart att jag har varit upptagen hela dagen och inte kunnat ha tillgång till datorn. Sedan hamnade jag här iallafall, eftersom vi lite yngre ville kolla esc. Nu har det ju dock inte börjat än men snart så, tror vi iallafall. Vaknade i morse i panik om att söndagsskolavslutningen började tio, men mamma lugnade mig med att det började elva. Jag gick upp, åt frukost, skrek lite åt mitt hår, struntade vad dom sa om att jag skulle komma försent om jag duschade och duschade iallafall. Jag kom försent men jag såg åtminstone inte hemsk ut. För dom som inte vet vad söndagsskolan är så kan jag berätta att det är någonting jag har gått på sen jag var säkert tre/fem år, man gör lite allt möjligt, pysslar, åker på utflykt och ja, allt! Jag vet inte, vissa tror att det är en slags skola, men det är ju helt fel. Förra året, när jag var tretton (vilket jag fortfarande är, men jag fyller ju fjorton) fick min bibel och slutade där. Idag hoppade jag in som extra ledare eftersom det var avslutning, och visst saknade jag det lite. Sedan var det lilla kören/stora kören/miniorerna/juniorerna/åtorpsSKULL avslutning. Där bjöds det på sång och tårta, sedan vart det hem, fixa sig och sedan gå på kalas för min kära moster. Vi barn gick hem nu för att kolla lite TV, och snart ska vi upp igen för att få lite efterätt. För dom som fortfarande läser nu, vill jag hälsa en god fortsatt helg (usch, jag lät vuxen)! Vi hörs!


Hinner inte just nu!


Jag tänkte bara meddela att jag inte hinner blogga idag, gör saker hela tiden, lägger in detta nu under tiden som jag laddar in bilder. Kanske hinner blogga ikväll, kanske, vi hörs! :)

Med små och stora ord.


Det var faktiskt inte så hemskt på frilufsdagen, speciellt inte med den absolut bästa klassen, jaja, enheten.


Våran kära underbara fina enhet, oj vad jag ger bort beröm idag då, drog iväg till Berget istället för att vara i skolan och hade det lite mysigt. Lekte, lagade mat, målade och gick runt och kollade på jättegrytor. Ingen direkt jobbig dag, och sol var det ju! Nu ska jag tillbringa min dag med att städa, jag gjorde aldrig det. Vi hörs!


31:29


Igår kom jag hem vid halv fyra och gick direkt upp till mamma för att fika. Sen gick jag hem vid hav fem och bytte om och fixade lite hemma innan jag gick bort till församlingshemmet för att åka till våruset. Där sprang jag 5km (som om det inte var tillräckligt med coopers alltså) på 31 minuter och 29 sekunder, den ni! Jag är ännu en gång stolt till tusen. Nu måste jag skynda mig till skolan, vi hade sovmorgon och jag har världens bästa mamma som skjutsar in mig och Jennie till skolan nu istället. Min sovmorgon försvann dock eftersom min pappa glömde att ta med Amanda till degerfors där Amanda skulle ta en buss till Karlstad. Amanda var minst sagt glad och därav vaknade jag en timme innan jag hade behövt, men jag fick ligga och dra mig i en timme till, så jag ska inte klaga. jaja, nu kom bilen, Vi hörs!


Just living that life I always wantet to live.


jag tar min dator under ena armen, min icke påbörjade bok under andra, tar mig ner för trappan. Hämtar en stol, sätter mig ner, tänker. Jag lever precis det liv jag vill leva. Allting känns så perfekt just nu, och jag är bara så himla glad.


så trött på alla beslut.


alltså, jag får knäpp. Antingen tar jag en ansiktsmask ikväll eller så har jag kvar det lilla (miniminiminimala) solbrännan jag har fått och hoppas att mitt ansikte ser mänskligt ut någon dag, ut smink vill säga? Ska jag sätta mig utan musik och sola, eller ska jag sitta kvar här på altanen och ha det allänt skönt med musik? Ska jag plugga tyskaglosor eller ska jag göra det imorgon i bussen?


kemiprovet gick iallafall bra, och jag kände aldrig den där läskiga provkänslan, kanske var jag så säker att jag skulle få IG att jag inte brydde mig? Nu var provet iallafall lättare än vad provhäftet visade, så jag tror jag är godkänd. Annars så går jag väl snart ner och lägger mig och solar, om jag har tur så håller internet ner till gården. Tiden gick snabbare än jag trodde igår, och jag var tvungen att raka benen och så tills idag, så när jag var klar orkade jag inte sätta mig och fixa bilder. Får se om det blir idag istället. Vi hörs! :)


Solen värmer skönt


att jag suttit hela dagen, förutom lektionerna, utomhus, är ju helt underbart! Vädret är på topp!

Precis som mitt humör, jag är hur glad som helst idag, fick känslan att springa över hela skolan och skrika idag ett flertal gånger. Allting är så bra just nu, förutom det att man bra gärna skulle vilja ha dom där shortsen och sen hitta den där perfekta skolavslutningsklänningen. Annars funderar jag skarpt på att sätta mig och fixa lite med kategorierna så nu får upp en ny meny del, nämligen resor. Gran Canaria bilderna ska upp innom kort! bara sisådär tre månader försenat, haha. Först väntar en dusch och sedan att fixa lite hemma, Vi hörs!


Cupcakes!


var ett bra tag sen nu, men här kommer iallafall ett recept på cupcakes, hur jag gör dom alltså!


Muffins:
2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 dl mjölk

Smaktillsats (välj ett alternativ) :
hallon eller några andra sorts bär
2 msk kakao
rivet citronskal från en citron

Frosting:
½ paket philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Muffins: Sätt ugnen på 215 grader. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, blanda sedan i mjöl, vaniljsocker och bakpulver, blanda försiktigt bort alla klumpar. Sen har ni i mjölken och margarinet och blandar. Om man vill ha någon smaktillsats har man i det nu. Häll i formarna. Ha in i ugnen i 10-15 min, det får man känna efter lite beroende på hur mycket man har i formarna.
Frosing: Vispa ihop alla ingredienser tills det blir en kräm, ha i en sprits eller kleta bara på muffinserna när dom har svalnat.

Tips! om man inte vill att frostingen ska smälta på så kan man ställa ut plåten med muffins och plocka undan i köket så länge, när man är klar kan man ta in muffinsarna och ha på frostingen om dom har svalnat.


Ganska lätt när man väl gör det, och enligt mig, fruktansvärt gott. Se bara till att inte ha för mycket frosting på, då kan det lätt bli lite för mäktigt och sött.




sommarklänning



ja tack!


tankarna är på andra vägar.


började dagen med att missa bussen, den ni, första gången på hela sjuan.


Jag vill också säga att det blev ett litet uppehåll i helgen, jag tillbringade nämligen den med 56 barn och en hel del ledare också. Trots att dom var överallt, att jag räknat till tolv så många gånger att jag tillslut räknade fel och att jag hade en hemsk träningsvärk, så har det varit riktigt skönt. Solen har ju börjat skina igen, och vem blir inte glad av det? annars så har det varit mest sång och lek och en massa leenden, ni vet, lägerstämning! Idag så bärjade jag som sagt med att missa bussen, jag försov mig, vilket inte gjorde min dag. Sen var det vanlig skoldag, ni vet, älskade måndagar. Sedan på idrotten hade vi årets första origentering, och jag fortsatte min underbara dag med att missa en kontroll, också det första gången i mitt liv. Om man räknar bort den gången vi hade vikarie i sexan som inte kunde läsa karta själv och plaserade alla fel, så var det första gången. Annars tänkte jag bara meddela att jag lever, och att jag har en massa kemi att se fram imot. Ska försöka ta mig ut och ta bilder också, det har varit lite tomt på sistone. Lägerbilder kommer när jag har tid, Vi hörs!


And a flower to you, and a flower to me, I will hold it in my hand, so hard I just can.

Tog mig i skinnet..


..och gick ut och sprang iallafall, nu väntar duschen sen mat sen biologiboken, som jag längtat.


Foto: Andréa Modell (jajaja): Jag

springa eller plugga?


Vad dom flesta skulle säga "gör båda" jojo, det går ju självklart, men frågan är om jag orkar göra båda?

Plugga är ju egentligen viktigare, men coopers är imorgon, och jag vill bara prova om jag kommer och dö, eller inte. Imorgon är alltså den stora dagen, både coopers, sedan biologiprov, och sedan för att avsluta skolveckan med en musikövning som jag redan nu vet kommer gå åt helsicke. Vart tog tiden vägen, jag skulle ju hinna springa flera gånger. Nej, jag måste ut och frysa igen, eller bara dö av dålig kondition. Biologin får vänta en timme eller så. Sen ska jag ju duscha också, nej fy, jag måste tänka positivt, jag kanske slår Jennie om jag har tur imorgon, haha ;) Vi hörs!

skolavslutningsklänning.


Jag har just sugit i mig lite insperation ifrån Nevnarien, som förövrigt är min favoritblogg. Hennes länk finns i menyn under "länkar" där tillsammans med min syster. Ja, varför min syster finns där är av just det faktum att hon är min syster. Dagen har väl inte bjudit på någonting extra, förutom det att det nu bara är två dagar kvar tills biologiprovet och coopers (coopers kommer förövrig gå dåligt, eftersom vädret inte riktigt tillåter mig att komma ut och springa, eller så är det bara en andledning att skylla på, men ja, ut kommer jag inte) att vi sedan fick gå och plocka upp skräp idag istället för att ha syslöjd gjorde mig väl kanske inte helt överlycklig. Sen väntade jag på bussen med Robin, fast jag satt på ett bord och han var med niorna, men han ville så gärna kalla det för att vänta tillsammans, så jag får väl skriva det. Sen när jag kom hem så satte jag mig vid datorn med kladdkaka i högsta hugg för att kolla skolavslutningsklänning, men det gick lika bra som igår, inte alls. Nu ska jag plugga biologi tillsammans med en kopp te och se om jag kan lära mig någonting, sen ska jag duscha och sedan kolla på "blue bloods". Sen är det ju onsdag idag, och det betyder att jag ska laga mat, men vad vet jag inte än, får väl se vad jag hittar på. Vi hörs! ;)


Andréut

you think you know me.


Att bandyturnering är högljutt, det vet jag, men att våran klass nästan är värre, det är bara sorgligt.

Nu överdrev jag kanske lite, men jag fick ingen huvudvärk av bandyturneringen som småttingarna (4-5-6) spelade, nejnej, huvudvärken kom på svenskan-religionen-matten. Fast matten var ganska rolig iallafall. Jennie och Robin höll på och slog varandra med linjalerna när robin slår till sig själv på kinden och säger "aj, det gjorde ont att slå sig själv på kinden" och då gör jennie likadant och säger "ja, det gjorde det" och robin kollar konstigt på henne och säger "men varför slog du dig för?" och hon svarar "men du gjorde ju det, då var ju jag tvungen att prova". Det var bara ett exempel på vad dom höll på med, och vad exakt dom höll på med vet ingen riktigt. Inte ens jag, som faktiskt satt med dom hela tiden. Nu ska jag försöka - håll i er - plugga. Fast det handlar dock om två floder som jag ska kunna tills imorgon, ja, precis, två stycken. Först ska jag kolla vad det står i matchen mellan barcelona och real madrid. Nej är svaret på om jag kollar på fotboll, ett stort nej! men syster min hejar på real madrid så jag måste kolla om jag kan mobba henne eller inte, haha! Vi hörs!


Måndag och en fin utflykt


jaha, så nu var det måndag igen, jag hatar måndagar, men det har jag skrivit ett inlägg om förut så jag orkar inte ta upp det igen. Fast egentligen så fattar jag inte hur jag inte kan gilla dom, jag menar, tyska, idrott och svenska, mina tre favorit ämnen, men aja. På idrotten så drog vi iväg på en liten utflykt, eller som våran lärare ville säga, frilufsliv, haha. Vi körde stafett och fikade innan vi drog tillbaka till skolan igen och hade en sista lektion. Efter skolan så har jag faktiskt inte gjort någonting. Imorgon kommer "småttingarna" (det vill säga 4-5-6) till skolan för att ha innebandy turnering, så vi går förmodligen dit och kollar ett tag. Nu ska jag blåsa håret innan jag ska sova, ögonen sviker mig, jag skulle ha satt på en ansiktmask också men jag kommer bara somna, haha. Vi hörs! ;)

The dark window.



förstamajtvåtusenelva


Att just nu befinna sig hos en av dom allra bästa i världen just nu, det känns väldigt bra!


Vaknade vid halv ett, fattar ni, halv ett, jag har aldrig sovit så länge typ, herregud, jag är pigg som en tupp, haha! Sedan åt vi lunch, och sedan har jag inte hunnit med så mycket mer än att duscha, Andréut har fixat sig klart medans jag sitter här med handduk på huvudet, så trevligt, nej nu måste jag skynda mig att fixa så vi hinner ta lite kort, haha ;) vi hörs!