Utan att kunna mobilblogga


Ligger i soffan och kollar någon halvbra film med Agnes. Har försökt mobilblogga under tiden som jag har sovit hos Agnes men tydligen försvann det med den nya designen på blogg.se. Har i alla fall sovit i degerfors sen i onsdags, har gått troligtvis någon mil med Agnes efter att ha tagit en promenad varenda gång vi inte visste vad vi skulle göra, vilket var ofta. Tröttnade på Spanien - Portugal matchen så andra halvlek gick vi ut på en promenad i solens sista strålar. Tyskland matchen sög, ville bara gråta vid första målet och när det andra gång kvävde jag mitt skrik i kudden. Blöööö på Italien, hoppas verkligen att Spanien utklassar dom på söndag. I alla fall, i går gick jag, Agnes och några fler och käka glass, sedan satt vi på alkobänken och blev utstirrade av alla som åkte förbi. Hade kul i vilket fall. Nu ska vi troligtvis dricka lite te och kanske se en film innan vi somnar sött och tar en låååång sovmorgon  imorgon! Ska jobba några timmar imorgon åt mamma så jag har lite pengar när jag och Agnes drar till stockholm om två veckor. Blev framflyttat eftersom vi bestämde oss för att skippa borlänge. Däremot på söndag är det lääääger!! Helt sjuukt vad jag längtar, kommer bli så jääävla bäst så det finns inte!! Haha, ska försöka fixa tidsinställda åt er under tiden som jag är borta, det är därför ni inte fått Tyskland bilderna än. Vi hörs! 
Här är en av bilderna ifrån Tyskland. Ljuset var uruselt så det är därför blommorna nästan lyser, men denna är ändå rätt okej.

Degerfors hela dagen lång


Får bli ett snabbt inlägg för jag ska försöka sova idag, har inte somnat förrän ett tiden på några dagar och det stör mig lite eftersom jag måste upp vid halv åtta. I vilket fall, hade konfirmation förmiddagen som vanligt, gjorde en affisch som vi ledare hade lite olika åsikter om hur den skulle se ut, haha, jag har bara lagom pms, japp! Nåja, slutade runt ett och skrattade åt konfirmanderna som fick gå tipspromenad just nästan exakt då det öste ner, medans vi fick vara inne. Nejdå, jag led med dom, dom flesta i alla fall - hehe. Efter konfan hämtade farfar upp mig med två söta skitungar i baksätet. Tog hand om lilla kusinen som blivit stor nu - vilket hon gärna ville påpeka, 'Jag är fyra nu Filippa, fyra' - och "stor" kusinen som faktiskt är riktigt stor nu, åtta år och hon växer säkerligen om mig snart. Haha, jag hoppas jag får vara längre några år till i alla fall. Okej, nu blev det ett långt inlägg i vilket fall men jag orkar inte gå igenom det denna gång så meningarna kan vara lite otydliga eller så, haha. Vi hörs! 
Dom var faktiskt riktigt vita där ett tag, sen tillbringade jag några timmar på stranden och ja, converse gillar tydligen inte sand så mycket.

Fick tjuta lite


Nyss sett klart en film, gött att tjuta lite, behövdes. I alla fall, första dagen som konfirmationsledare idag, gick finfint, har en häärlig grupp! Vi tog oss upp från sista plats till näst sist, och tro mig när jag säger att det var inte tack vare mig, haha. Nej men, läger nästa vecka, härliga underbara bergslagsgården, kommer bli super. Slängde ihop några chokladmuffins när jag kom hem, var evigheter sen jag bakade sist. Nu ska jag sova så jag inte gäspar mig igenom morgondagen också, vi hörs!

Så ser kvällen ut


Skippar fotbollen ikväll, om den ens är ikväll, har faktiskt inte kollat. I vilken fall, fixar i ordning mig för kvällen och somnar sedan till helens små underverk. Imorgon agerar jag konfirmationsledare, ryktena går om att "mitt" lag ligger sist så jag får väl komma och fixa till det. Haha, nejdå, kommer troligtvis vara den som ger oss minuspoäng, haha. Fast viktigast av allt, jag får träffa världens mest saknade Agnyplopp som jag inte träffat på över en vecka, can't handle being without her guys. Sover hos henne onsdag till fredag också, kommer fasen leva med henne detta sommarlov, först konfirmationsläger, sedan borlänge på hennes lillebrors cup, sedan örebro, sedan stockholm, inte helt fel! Kommer bara slå ihjäl varandre efter ett tag, haha, nejdå. Nej, nu ska jag börjar checka filmen, vi hörs imorgon!
 
En liten bild på våran hus i Tyskland, alltså där vi bodde :)

Bara vara inne


Har verkligen ingen lust alls att gå ut i detta väder, kallt och grått. Börjar troligtvis regna vilken sekund som helst. I alla fall, tänker sätta mig och läsa ikapp alla bloggar jag inte läst på en evighet. Sen sätter jag troligtvis på en film att mysa ner till. Ska redigera klart bilderna ifrån Tyskland sen ska ni få den första delen, lovar! Vi hörs! 
Världens goaste glass, jappjapp!

Midsommarfirande!


Är hemma en kortis för att hämta laddaren till min mobil men ska snart dra tillbaka till nybäck för att fortsätta midsommarfirandet. Kollade precis klart Tysklandsmatchen och det var väl kanske inte så oväntat att dom skulle vinna. Började i alla fall firandet lika traditionellt som alltid med att dansa kring midsommarstången på kyrkoängen sedan fortsatte vi mot nybäck runt sextiden. Har grillat och spelat fotboll med lillasyster. Nu är det nog bäst att jag börjar cykla tillbaka, vi hörs!
Såhär färgglad är jag idag, sen fick ni en bild på midsommarstången och dansarna runt om kring, glad midsommar! 

Fotbollstittande


Sitter och checkar lite fotboll i min ensamhet, snyggaste fotbollsspelaren Ronaldo spelar ju! Upptäckte också att vi har sjukt mycket choklad nu efter Tysklands besöket, och mer än hälften av allt är mitt, haha. Ska ta upp datorn och fixa lite med dom sista bilderna sen ska jag försöka få upp dom här, insåg också att jag aldrig visade er bilderna ifrån varken Tyskland då vi var där med skolan eller bilderna ifrån gran canaria. Jaja, nu ska jag fortsätta med fotbollstittandet, vi hörs!



Nygamla skor


Tror inte jag visat dessa skor jag köpte för några månader sen, har bara använt dom några gånger och dom är gudomligt sköna. Från H&M.

Sista dagen


Sista hela dagen här i rügen är snart avklarad. Började med att åka på en rätt värdelös marknad som inte bjöd på så mycket mer än fika vid hamnen för oss. Fortsatte sedan vidare till Stralsund där vi först var inne i en kyrka med utställning om andra världskriget, sedan tog vi en lunch vid en mysig restaurang. Resten av dagen bjöd på shopping, fick med mig ett par supergula jeansshorts, ett par svarta virkade shorts och fyra linnen i olika färger. Köpte även med lite sena presenter till Amanda. Avslutade kvällen med att kolla Ukraina - England matchen eftersom tysktv inte ville visa Sverige matchen, men vi fick minsann se när det blev mål. Alltid något. Blev lite småsur på Sverige eftersom det är lite sent nu att bli bra, men om vi bortser från våran första match har vi ju spelat rätt bra och en vinst är alltid något! Nu ska vi spela lite kort och sedan plocka i ordning det sista innan vi lägger oss. Imorgon väntar lite över sju timmars resa hem till oss, härligt.. Vi hörs! 
 
 

Kuvertväska


Inhandlade denna goding på en loppis för inte allt för länge sen, kommer bli super nu till sommaren.

Jordgubbsland, på riktigt!


Har tillbringat dagen i solen, till mesta del i alla fall, åkte iväg till en strand inte så långt bort och tillbringade förmiddagen där innan vi åkte hem och åt lunch. Handlade lite gott, jordgubbar och choklad bland annat som jag sedan smälte och doppade jordgubbarna i. Efter att vi käkat åkte vi iväg till ett jordgubbsland, inte ett sådant där man plockar jordgubbar och utan ett ställe där det finns lite olika "aktiviteter", där allt går i temat jordgubbar och massa djur, getter, åsnor, råttor -  :( - och grisar. En stor lagårdliknande byggnad fylld med olika saker att handla. Muggar, te, tekoppar, mängder av prydnadssaker, korgar, godis, marmelad, honung osv. Supermysigt! I alla fall var det det tills vi bestämde oss för att gå in i ladan för det började mulna, sedan efter att vi gått runt och kollat lite började det spöregna, det bara ösde ner, var i princip helt omöjligt att gå ut för det var som en vägg av vatten. Dessutom åskade det och blixtade för fullt och jag är inte sådär överförtjust i åska. Inte alls faktiskt, blir livrädd, haha. Men i alla fall, var ett intressant ställe där lillasyster kunde springa runt och leka, åka potatissättrutschkana där man åkte rutschkana på en potatissäck - logiskt - och hoppa på en, eh, studsmattekulle och lite annat. Annars blev jag och lillasyster bästa vän med en kylklamp efter att ha bränt upp oss på hela baksidan av kroppen båda två. Imorgon åker vi till en lite större stad och förhoppningsvis är vädret lika bra som idag. Nu ska jag fortsätta kolla på Spanien matchen som nog troligtvis är slut vilken minut som helst, vi hörs! 

Studsmattekullen, eller vad fasen detta heter, hoppade på en sådan här i Danmark tror jag det var för många år sedan dag in och dag ut, haha! :)

It's still hard you know, I just can't help it



Innan batteriet dör


Har inte tid att skriva något längre inlägg för batteriet dör vilken sekund som helst. Men någon rad hinner jag allt. Har varit ute och cyklat hela dagen lång och nu är rumpan hur ömm som helst, hehe. Hamnade en stund på stranden för att fika lite och sedan kom solen fram så vi stannade till där ett tag. Tog sedan en lunch i en av de större byarna inte så långt ifrån där vi bor. Nu ska vi snart kolla Tyskland matchen, och batteriet dör nu. Vi hörs! 

Första bilden är ifrån igår och den andra ifrån idag på lillasysters smutsiga händer..

Världens bästa vän


Jag älskar dig världens bästa, finns ingen som är lika bra som du. Finns ingen lika bra vän som du, min andra halva

Astros


En ny tröja med avklippta ärmar, lagomt skrynklig och så men blir super till ett par tighta jeans eller shorts och bara ben.

Från Tyskland


Sitter ute i trädgården och kollar på när lillasyster borstar hästarna vi har på gården vi hyr en lägenhet på. Supermysigt, bort på en gård i en liten by som ligger inte alls långt ifrån de lite större byarna/städerna i rügen. Har åkt runt lite och kollat i de olika byarna/städerna och handlat lite, fikat på ett mysigt café och ätit en god lunch. Har tagit en mängd bilder också men kameran ligger uppe på rummet och jag orkar inte gå upp och hämta den. Annars kollade vi Sverige - England matchen igår med tysk kommentator och fattade ingenting av vad dom sa. Inte för att det gjorde någon skillnad på själva matchen men ändå. Nu ska vi runt och kolla lite, vi hörs!

Skolavslutningen 2012



Blå klänning och höga klackar


Såhär såg jag ut på skolavslutningen, i min fina blåa klänning som fladdrade runt så fort jag rörde på mig. Klänningen kommer från inlovewithfashion {länk} och jag som vanligtvis har XS i det mesta kunde ta S/M. Skorna är ifrån vivistyle {länk} och är sjukt sköna att gå i och grymt snygga. Fjäderörhängena är från Bijou Brigitte och är köpta i Gran Canaria så dom finns troligtvis inte kvar längre. Dom stora fina lockarna i håret tackar jag min kära syster för!
~ tidsinställt

Packning


Inledde sommarlovet med att träffa några underbaringar vid stranden igår, skrattade mig igenom kvällen och om det berodde på sällskapet eller det faktum att jag varit vaken sen halv fem återstår. Åkte hem relativt tidigt i alla fall och i morse stod alarmet på halv nio. Duschade och åkte sedan mot degerfors för konfirmationsträff för oss som ska vara ledare. Fick reda på lite info och fikade. Följde sedan med Agnyplopp hem och väntade på farmor och farfar som skjutsade mig tillbaka hem. Åt mat på cafét och sen dess har jag bara packat, nu är jag klar och tänker sätta mig och kolla några avsnitt 90210 innan jag går upp mot cafét för en fika. Vi hörs!
Är så jäkla trött och eftersom jag inte orkar redigera någon ny bild just nu får denna bild räcka. Jag sover ju faktiskt så den är rätt så passande.

Sommarlov!!


Alarmet stod på halv fem i morse och sedan tog det mig en halvtimme att ta mig upp, sedan fixades det i två timmar innan jag gick ut till bussen. Fick inte i mig ens ett tuggummi, var så jäkla nervös - som alltid innan uppträdande - men är själv väldigt nöjd. Dock har jag inte hört det än och väntar på att någon vänlig själ - har tjatat på alla jag känner som jag vet filma att lägga upp det men ingen har tid, gah - ska lägga upp det så jag får höra. Efter alla uppträdanden stod vi utanför bilden - tack och lov för att solen bestämde sig för att lysa idag - och tog kort medans vi väntade på betygen. Visste i princip vad jag hade i alla ämnen förutom i hemkunskap eftersom Marita inte ville berätta det för mig och sa att jag fick vänta. Och vet ni? Jag satte det! Jag fick mitt jäkla A i hemkunskap, så jäävla gött! Annars har jag tillbringat tid på cafét och ätit jordgubbar. Fick ju äta frukosten när jag kom hem eftersom jag inte fick i mig något innan. Nu ska jag redigera bilderna klart och sen bjuds det på grillat i solen, imorgon inleder jag mitt sommarlov med en konfirmationsträff för ledarna på morgonen, vi hörs!
Världens bästa klass, så otroligt underbara är ni!

Jag vet att jag borde uppdatera oftare men...


Jag vet att jag borde uppdatera oftare men jag känner verkligen inte för det just nu, ska fixa tidsinställda åt er med bilder för har lite att göra nu framöver. Berättar mer om det någon annan dag för just nu väntar jag bara på att Maria ska svara på mitt sms så att jag kan få sova. Har faktiskt haft en rätt värdelös dag, jobbade på cafét och sedan efter det har jag mest läst i min bok som är hemsk på ett konstigt sätt. Imorgon väntar föreläsningar i skolan, igen, som om dom miljontals vi redan haft inte räcker liksom, vi har uppfattat budskapet, alla är lika mycket värda, vi vet det. Maria tycker inte att jag ska sova men jag brukar inte lyssna på henne i andra fall så jag gör det inte nu heller, vi hörs!


Ett dånande Örebro


Fem dagar kvar tills jag slutar åttan och jag kan inte finna några ord för hur skönt det ska bli. Igår sattes betygen och jag vill så gärna få det där A i tyska men det märker vi på onsdag. Annars har jag tillbringat dagarna med att läsa hungerspelen. Denna bok har jag även gett smeknamnet tegelstenen för det är ungefär i den storleken den är. Har redan malt i mig den första boken och har kommit en bra bit på den andra. Förtrollande bra bok vill jag lova. De senaste dagarna har varit intressanta, har hunnit med en massa, sydde klart min tröja i slöjden där jag höjer mitt D till ett C och varit på Amandas bästa vän Amandas - för er som icke vet, dom heter båda Amanda - student och hört ett dånande Örebro som kryllade av studenter som sjöng "för vi har tagit studenten, fyfan vad vi är bra" för glatta livet. Har läst en massa böcker, inget ovanligt med det, och skrivit klart de tre sista uppsatserna för åttan som jag lämnade in i onsdags. Har även hunnit med en grillkväll med underbart folk. men något jag inte gjort är att uppdatera denna blogg, men jag låter det som står ovan stå som en förklaring till varför. Nu ska jag ta tag i alla bilder jag tagit den senaste tiden och redigera dom, vi hörs mina fina!
Bilder från den senaste tiden - filippanordstrom@instagram

En rätt ovanlig skoldag


Hade bara tre lektioner idag och fick dessutom sluta tidigare, någon mer än jag som känner att den sista skolveckan är helt värdelös? Okej, om man ligger efter i något är det säkert helt underbart men själv lämnade jag in den sista uppsatsen för åttan och har inget mer prov, inga mer uppsatser, inga mer redovisningar, allt förutom tröjan i slöjden är klart! Helt fantastiskt skönt kan jag lova er. Hade gladiatorerna i skolan idag så slapp lektioner från klockan tolv - i vårat fall elva. Efter gladiatorerna fick jag skjuts hem med Jennie, kom hem, åt mat och städade sedan rummet + garderoben. Nu är det klart och jag tänker sätta mig med en bra bok i min hand och senare åker jag mot Matilda och spenderar kvällen där. Vi hörs imorgon, på Sveriges nationaldag!

Tripp till örebro


Är så jääkla sugen på att åka till en second hand shop för att leta snygga jeans att klippa av. Har egentligen inte tid att sitta här och skriva om vad jag vill göra och inte. Ska skriva rent souppsatsen men får göra det sen för ska iväg till örebro för att springa vårruset, förhoppningsvis kommer jag igång med springandet efter min lilla hostperiod jag haft de senaste veckorna. Nej, nu måste jag byta om och så innan vi drar, vi hörs!

I sista stund


Älskade syster är hela arton år idag och därmed myndig. Det betyder också att hon snart - kanske - befinner sig ute på vägarna, ensam, oh lord. Vaknade upp och kände doften av nybakade scones, alltid lika gott. Amanda öppnade några paket och började misstänka att mamma och pappa vill få henne utflyttad snart, haha, nejdå. I övrigt har jag gjort paj, som blev helt misslyckad, tagit ett långt bad och inte så mycket mer. Sitter just nu i sängen och ska fixa tyskauppsatsen så jag har den gjord, sen får vi se om jag väljer att skriva om svenska uppsatsen eller inte. Ska också skriva ut ackord till sången jag ska sjunga. Har inte börjat öva än, oups. Dessutom har jag ju den industriella revolutionen att fixa. Och om två timmar kommer det hit lite folk så ska vi fira Amanda. Så jag tror det är bäst att jag stänger ner datorn och fixar allt det där nu, haha. Vi hörs senare eller imorgon!
Ni får en lagomt brusig bild på min finfina uppgift som jag skriver samtidigt som first aid kits musik ljuder ut ur högtalarna.

I matkoma


Lovar er att man blev mätt av att bara se vad som fanns i mat och kakväg på det där kalaset jag var på tidigare. Startade med en matbuffé med glass och jordgubbar till efterätt, sedan dök ett kakbord upp med fyra tårtor - ifall någon vill veta, schwardswaldtårta, prinsesstårta, marängtårta och triple chocolate dreamtårta - på det körde dom ett gäng småkakor. Rullade hem i matkoma. Innan det fixade jag i ordning en pajdeg som ska ligga i kylen över natten. Amanda fyller 18 imorgon och jag har lovat henne att fixa en missisippipaj tills det. I övrigt har jag målat naglarna, ännu en gång pryder storbrittaniens flagga mina naglar. Än så länge bara på ena handen men Amanda har lovat att fixa den andra imorgon. Då ska jag även hinna med en miljon andra saker, färga håret, skriva klart tyskauppsatsen, fixa analys och allt annat som ska finnas med i uppsatsen om industriella industrin, skriva en svenska uppsats och fira Amanda såklart. Får se hur jag gör med svenska uppsatsen, har skrivit en men är så missnöjd så vill skriva en ny, men den måste lämnas in på måndag, gah. Nej, nu ska jag ta min värmekudde och mysa ner mig i soffan, har nämligen lyckats på nackspärr under dagen, kulkul. Vi hörs!


Lyckat att jag har nästan exakt samma min här som jag har på bilden i förra inlägget, haha.


Åker iväg på kalas, hörs sen!



Har ingen lust att blogga idag, men tar et...


Har ingen lust att blogga idag, men tar ett kort mobilinlägg. Skolan var rätt dötråkig, men är nästan klar med min tröja i slöjden nu, äntligen! Kom hem, fastnade framför tvn och sedan drog jag och käka pizza med några underbaringar. Efter det kollade vi lite fotboll och nu står bb på tvn så ska fortsätta kolla på det, vi hörs mina fina!