idéidéidéidé


Nu slänger vi bort det gamla! Jag vet vad min blogg ska vara!

Jag började blogga på den här bloggen någon gång i Augusti 2010. Jag hade tidigare bloggat på devote.se.
Då skrev jag allt möjligt, det hände då och då att jag la in lite mode, om man nu får kalla det mode. Och ibland la jag in designtips, och sånt, min blogg var inget speciellt, kanske en vardagsblogg isåfall, om den nu skulle ha en "titel". Idag därimot kom en idé in i mitt huvud, när jag satt och läste en av mina absoluta favoritbloggar. BAKA! jag ska skriva in saker om bakning! Det älskar jag ju att göra och jag gör det jämt, ibland för mycket. Inte för att man egentligen kan baka för mycket enligt mig. Så varför inte skriva in recepten? Absolut, nu blir det en omstart, precis som Rebecka, och därmed kommer det att bli en helt ny design, jag börjar med den ikväll redan. 
 


_________________________________________________________________________________________



Andra dagen i skolan sen jag kom hem ifrån Gran canaria, Idrott också. Man blir ganska besviken när man ser hur snabbt solbrännan försvinner. Egentligen hatar jag att ha kortbyxor på idrotten men om man är dum nog att köpa nya kortbyxor så måste man ju använda dom någon gång, så jag tog chansen och använde dom nu när jag faktiskt är lite solbränd. Dock köpte jag byxerna för över en halvår sen, så nya är dom väl kanske inte längre. Nästa måndag är det slut på kortbyxor, då kör vi mjukisar igen istället. Nog om det, idag fick jag också reda på att vi har studiedag nu på onsdag så Elin kommer och sover hos mig imorgon, då blir det att ta kort, till hennes och till min blogg. Väl hemma bakade jag, nästan tre veckor sen jag bakade någonting. Så jag gjorde min stora favorit, kladdkaka, helt klassisk vanlig kladdkaka.

Kladdkaka:

200g margarin
4 st ägg
4 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl
drygt 1 dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
en nypa salt

Sätt ugnen på 200° och smörj en form som är ca 22 cm i diameter.
smält margarinet. Rör ihop socker och ägg och tillsätt sedan det smälta margarinet. Rör sedan i mjölet, kakaon och vaniljsockret. Rör ihop och se till att det inte finns några mjölklumpar kvar. Ha i en nypa salt och blanda sedan noga en sista gång. Häll i smeten i formen och stoppa in den i ungnen i ca 15 minuter. Servera gärna nybakad med vispad grädde eller glass eller vad du själv vill!

Tips! stick hål med en potatissticka eller en gaffel för att kolla om den är klar. Om man vill ha den mindre kladdig har man inne den lite, lite längre. 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0