Solbränd


Mitt hår är fortfarande fuktigt efter att jag badat i älven, ryggen är röd efter en dag i stekande sol och jag är på topphumör, det är sommar!  

.
Kom nyss in efter att ha plockat hallon med mamma, blir bra till att frysa ner och sedan använda till vintern och baka med. Lyckades bränna upp min rygg efter att ha legat på studsmattan i solen - på mage hela tiden, duktigt. Fast det faktum att jag inte är ljus brun längre (läs: ljusljusljusbrun) och det är faktiskt inte så hemskt rött, om någon eller några dagar är det förhoppningsvist brunt, förhoppningsvist är någonting jag hurrar över. Fast min fina bikini rand gör så att det ser ut som om jag bränt upp mig läskigt mycket, men hallå? Det är inte mitt fel att jag har blek hy, hehe. Bilderna på Emmie är färdig redigerade och jag ska bara orka ta mig tid för att förminska alla så att det inte tar ett år att ladda upp en bild, och sen kommer dom upp. Det blir nog efter lägret i alla fall. Amanda bestämde sig för att komma hem ifrån stockholm idag - okej, det var planerat att hon skulle komma hem idag, men jaja - och vi bestämde oss för att ha en liten spakväll, hon får fixa mina naglar som är, inte så överdrivet fina. Hoppas ni gillade mitt helt totalt osammanhängande inlägg, vi hörs!
.
Ps/ hör och häpna, mitt rum är städat, efter att jag skrivit på bloggen 907845748 gånger att jag ska städa det den här veckan, så har jag alltså gjort det 1 gång, men men, nu är det städat. Åtminstone tills imorgon då det är packning som gäller, men shhhhh.

Emmie har nämnt att hon älskar när jag lägger upp blomsterbilder hela tiden, så här får ni en till. Tagen med nya objektivet.

Ett dopp i älven


Bilderna blev grymma, precis som alltid med Emmie! Nu efter god mat ska jag svalka av mig i älven, och sedan väntas mys på altanen. Ha en superfin lördagskväll! Vi hörs!

Mitt lille land - Maria Mena



Helt såld


Emmie gjorde mig sällskap för några timmar sen och nu ska vi skynda oss ut för att ta lite kort på henne, denna gång är det röda läppar och rockfrilla som gäller, får se om det blir lika bra som det låter, haha. Hon har på sig ett par skor som jag är helt såld på, ge mig dom nu! Min lillasyster hade ett par liknande, dock lite mer känga över lillasysters, jag var helt såld på dom med, livet är inte alltid rättvist. Nej, bäst att vi skyndar oss, ha en fin kväll så ska jag försöka höra av mig senare, vi hörs!

Barnvakt


Jag är barnvakt åt en pysslande lillasyster, vi har haft mys med pizza och hallonsoda och just nu ska jag snart göra henne i ordning för natten. Har redigerat bilderna som jag tagit med nya objektivet nyss, och tro det eller ej men jag lyckades få två bilder sådär ljusa som om dom kommer från en dröm! Jag är otroligt stolt, haha! Vi hörs!

Älskade skor



En ny familjemedlem


Fick mitt objektiv idag (!!) och kameraväskan, provade objektivet och blev lite besviken, stackars objektiv som hade så höga förväntningar. Fast skärpan är fantastisk och färgerna blir så mycket bättre än i mitt kitobjektiv (och ännu bättre än i det tredje såkallade telezoom objektivet) Kameraväskan var snygg, dock grön men jaja. Sen fick jag med ett minneskort på 8 GB och en putsduk bara så där, det hörde tydligen till kameraväskan, inte för att jag klagar. Min kamera dog dock efter cirka tio kort så jag har inte hunnit prova den ordentligt än. (läs: jag har inte hunnit springa runt i hela byn och ta kort på allt och alla och få konstiga blickar än.) Under dagen har jag också hunnit med att åka in till karlskoga, köpa färg till rummet och beställa tapeterna - jag ska bara ha tapeter på två väggar, resten ska vara färg, typ som fondvägg alltså. Alldeles nyss städade jag vardagsrummar på order och ska snart städa mitt rum - också det på order - men tänkte fixa ihop en riktigt underbar lista på spotify, ta ett dopp i älven och läsa lite bloggar innan. Sen ska jag väl gå ut och hälsa på U&M som jag tror anlände nyss, vi hörs!
Hittade en bild som jag inte lagt upp i ett tidsinställd som jag bjuder er på - panorama, stockholm skärgård.

jag har det bra


jag tänkte bara säga att jag kanske inte hör av mig sen, beror på när jag kommer hem. ni får ha en bra kväll. vi hörs!

En massa tidsinställda


På tisdag gäller det, jag åker på läger i fem dagar och får träffa Jenny & Märta som jag saknat så otroligt mycket. Under tiden tänkte jag ladda upp med en massa tidsinställda, med bilder från den sista tiden - jag tog faktiskt tag i det tillslut. Tänkte dela upp bilderna i olika inlägg och grupper så att det passar kategorierna, då upptäckte jag hur många olika inlägg det blev, tre inlägg per dag, och en dag blev det till och med fyra. Sen hör jag säkerligen av mig genom mobilen någon dag, herrejösses vilken uppdatering jag levererar, haha! Det är ungefär det jag ägnat dagen åt, eftersom det bestämde sig för att börja regna, blä. Nu ska jag iallafall ta mig mot äng för att grilla, men det blir inte särsilt länge så jag kanske hör av mig när jag kommer hem igen. Vi hörs!
Surt att jag inte har några bilder överhuvudtaget nu istället, haha, men håll ut!

Som på julafton


Kan inte sluta längta efter alla saker som jag beställde igår, känner mig som ett litet barn som väntar på tomten - okej, det kändes konstigt att skriva som ett litet barn jag är ju faktiskt bara 13 (snart 14) år gammal. Annars verkar solen vilja skina idag också, så det blir väl sol och bad som gäller idag. Ska även titta ut en bra bok, jag har läst ut mina på sistone - duktigt filippa, fyra böcker på tre dagar, mycket bra. Bra nyheter på bokfronten är att jag nuförtiden inte bara läser Kitty - inte hello kitty alltså, utan deckar kitty - utan att jag snor en bok ifrån min syster rum (läs: bibliotek) och läser istället. Nej, nu ska jag ta mig ut i solen, vi hörs alla fina!
Tyckte den här solbilden passade bra idag - tagen på skansen i alla fall :)

Nyheter i kameraväskan


Nyheterna i kameraväskan är bland annat en kameraväska - haha ;)

Pappa satt nyss och hjälpte mig att beställa hem lite saker till kameraväskan, en kameraväska, ett objektiv (!!), en 5i1 reflexskärm och ett stjärnfilter. Objektivet och reflexskärmen har jag skrivit ett inlägg om förut [länk] men stjärnfiltret och kameraväskan blev lite spontant, iallafall kameraväskan. Nu när jag beställt dom är jag nöjd, och jag hoppas att jag är lika nöjd när jag provat allting, haha ;)

Nu tar jag natten - eller åtminstone en bok och lägger mig i sängen - godnatt! :)


Förbannade mobil


Pratade med Andréa via sms, och sen frågade jag henne en sak, nu har det gått över två timmar och jag har fortfarande inte fått svar. Jag misstänker att min mobil krånglar igen - vilket den gjort förut, folk skickar meddelanden men jag får dom inte, inte förrens typ en månad efter, dampmobil. Ville bara utrycka min frustration över min sämsta mobil, ge mig en iphone, snääälla. Nu har jag kollat alla bloggar och ska ta mig ut för att sola. Datorn får stå avstängd tills ikväll. Ha en fin dag! Vi hörs!
.
Ps/ Jag hoppas att mitt mobilinlägg kom fram, för mig har det kommit fram men jag vet inte hur det är för er, mobilen krånglade självklart redan då...



mobilblogg


sitter på altanen och ska snart fika, vädret är underbart - om man bortser ifrån att solen just gick i moln - dagens planer hitills blir att sola och få färg. ha en fin dag så hörs vi senare!♥

Angående tapeterna


Imorse tog jag mig in till karlskoga med mamma, hon handlade till cafét och sedan kollade vi på tapeter till mitt rum. Jag är så trött på det rosa äckliga fula som täcker mina väggar, och denna gång kör vi på tapeter på två väggar och någon matchande färg som vi målar dom andra i. Denna gång försöker jag göra det i en mer naturlig färg, så jag slipper ångra mig två år senare. Kom hem någon gång runt 3-4 och hann baka några mjuka kakor till cafét innan jag gick hem och mös med marsvinen en stund för att sen bada i älven - kallt som tusan, och passande nog så hade solen gått i moln när jag bestämde mig för att ta ett dopp. Vid halv fem eller så kom Nilla med barn hit och vi fikade nybakad kladdkaka och jag tog imot sen konfirmationspresent och tidig födelsepresent. Nu ska jag byta om och fika mig lite så ska vi cykla bort till några för att grilla, underbart! Vi hörs!

Nya tapeter


Jag och Agnes kollade på en tredje film förut idag innan hon lämnade mig, det blev filmen Kick ass som vi kollade på denna gång. Sedan efter att hon åkt städade jag stugan och sedan satte jag mig hos marsvinen och mös i någon timme. Eftersom hela jag luktade marsvin hela jag så skulle jag hoppa i älven, det blev dock inte riktigt så, nej, pappa puttade i mig istället. Den typen. Nu sitter jag i Amandas rum och gör ingenting, kollar lite på bilder ifrån det hemska som hänt i norge. Jag skulle kunna sitta här i timmar och förklara hur arg jag blir, för varje sak jag läser så förstår jag mindre hur någon kan göra något sånt här, men jag tycker det får räcka såhär. Imorgon tar jag mig mot karlskoga för att kolla tapeter till mitt rum, berättar mer imorgon. Vi hörs!

I min lilla stuga


Sitter nere i lillstugan med Agnes och ska snart fortsätta våran filmkväll. Firade lillasyster förut och bara sådär - okej, jag visste om det för tre dagar sen, fyra tillochmed! - fick vi två nya familjemedlemmar, Agnes och hennes redbull. Okej, nej, skämt osido, lillasyster fick två marsvin, Berra & Mimmi, riktiga sötnosar var det. Mitt skrivande är lite trött så jag tänker sluta skriva nu och återgå till filmtittande med Agnes. Sikken tur att internet höll hela vägen ner till stugan, haha, nej. Vi hörs!

I princip nyvaken


Har sovit extremt dåligt inatt, hört ljud som förmodligen inte existerade på riktigt, och sedan legat och oroat mig för dom. Jag hade i alla fall en hög med böcker som stöd. Sedan blev jag väckt av pappas sökare pep - han är brandman, så den piper när det går ett larm - och precis som vanligt så piper den högt, för högt. Men jag somnade lyckligtvis om efter tio minuter. Vid elva tiden tog jag mig upp, åt frukost och sedan dess har jag legat i sängen och läst, och det är vad jag ska fortsätta med. Vid femtiden ska lillasyster ha kalas, eftersom hon fyller imorgon, och sedan vi halv sex, sex kommer Agnes och gör mig sällskap tills imorgon eftermiddag/kväll. Kommer bli toppen. Nej, nu ska jag gå och "lägga" mig igen, älska söndagar! Vi hörs!
Stockholm stad

Här sitter jag


Sitter ute på altanen och njuter av att det fortfarande är varmt ute. Det var en otroligt fin utsikt nyss, men innan jag hunnit sätta upp stativ och allt så hade regnbågen som gjorde allt nästan försvunnit. Dagen har jag tillbringat med Ebba, och vi har suttit ute på altanen och pratat i timmar, sedan gick vi en kort promenad innan hon åkte hem, det har varit himla mys. Annars har jag mest kollat på tv, jag lider med Norge, nyheterna har - precis som då tsunamin i japan skedde - stått på nästan konstant sen igår eftermiddag. Jag och Emmie pratade om att det verkar så fint i Norge och att det skulle vara kul att åka dit, för att ta kort och sånt, en halvtimme senare kommer Amanda in i köker och sa att dom bombat i Norge. Hur kan en - okej, dom vet inte om det var en eller flera än - person vara så otroligt förskräckligt hemsk, och sjuk att den tar så många liv, det är så sjukt. Resten av kvällen tänker jag tillbringa med familjen och film. Vi hörs!

Kanske bör börja nu


Åh, herregud vad det regnade, åskade och framför allt blixtrade igår! Skrev ett inlägg från mobilen då, men det verkar inte som det ville publiceras. Någon gång vid tre somnade jag i alla fall i Amandas rum, jag verkligen hatar åska. Snart ska jag slänga mig in i duschen, jag känner mig otroligt ofräsch. Igår kväll så hamnade jag framför tvn för att kolla på först En prinsessas dagbok (1) och sedan En djävulsk romans, jag tror det hette så den andra. Under tiden som det blixtrade vilt utanför fönstret. Nu väntar det fika, och sen någon gång kommer Ebba hit också, vi hörs!

Uppe på cafét


Sitter uppe på cafét och ska ta "över" under tiden som Amanda går hem och äter. Till sällskap har jag Emmie, som inte är något vidare till sällskap, men men. Senare ska vi nog ta och baka oss någonting - högst troligtvis cupcakes. Vi hörs!

Jag hatar att städa


Det är väl typ det ända jag har att säga just nu, jag städar och det är extremt tråkigt. Men jag brukar alltid komma på något oviktigt att blogga om iallafall så. Igår hade jag tid med bloggen, tror ni jag satte mig och la upp alla bilder då? nej, jag gör en ny design, yes. Bilderna kommer aldrig att komma upp på bloggen, för jag orkar aldrig ta mig tid att göra det. Nu måste jag skynda mig att plocka undan i mitt rum, för det verkar som om Emmie kommer förbi, hon får uppdraget att pigga upp mig, haha, stackare. Vi hörs!
En helt random bild jag tog när vi gick ifrån färjan till tåget - myyycket lång väg om man hade packning! ;)

Bloggen byter årstid!


Okej, den byter design helt, har suttit hela dagen och fixat och trixat, den är inte klar, men dom flesta grundsakerna är klara. Under tiden sitter jag och lyssnar på tinkerbellas livechatt nu på efterhand. Hoppas att det kommer upp många fotofrågor som jag kan snappa upp - säger man så? snappa upp, man gör det va? haha. Om någon vet hur sjutton man gör det där med länken kommentarer så att det typ blir 0 kommentarer osv, precis som tinkerbella & megapixlar har, tycker det är riktigt snyggt, men jag vet inte hur jag ska söka på det och då hittar jag inte heller något svar. Blir lite irriterad, för nu vill jag ju fixa det, och då kommer jag inte heller någon vart för då är jag helt fast vid att jag ska fixa det med kommentarer. Jag är dock väldigt nöjd hitills, jag hoppas att jag lyckas med det där, haha. Vi hörs!
.
Ps/ ni ser inte hur långt jag har kommit hitills eftersom jag fixar allt på min testblogg, ifall någon satt och tryckte f5 utan att det blev någon skillnad från den tidigare designen - förmodligen gjorde ingen det, antagligen bara jag som skulle ha gjort det isåfall, haha.

Spring runt och tjoa


Äntligen har jag fixat mobilblogg, så nu ska jag kunna uppdatera även då jag är borta (dock inte när jag är utomlands) Fick gratis mobilsurf i ett år av David. Glädjen är total! Haha. Vi hörs!
Älskade Hällefors, love.

Hatar dom små sakerna


Kollade Kenzas blogg och upptäckte att hon fått hem höstkatalogen ifrån H&M, höst? blä.

Vet inte riktigt hur jag tillbringar dagen, har ingenting bestämt, känner för att baka & ta kort, inte så ovanligt dock. Måste packa upp väskan någon gång, och sen ska jag städa mitt rum, som inte är det finaste. Vi hörs!


Alltid lika bra


Hur underbart är det inte att komma hem och träffa en massa underbara människor? Saknar dock alla mina fina tjejer, ska nog försöka träffa Ebba till helgen, tvinga hit Agnes, så att vi kan planera stockholm tillsammans - jo, jag vet, det är ett bra tag tills vi åker, en månad sisådär ganska exakt, jag räknar inte, nej nej, inte alls. Eftersom jag hade en otroligt tråkig hemfärd så passade jag på att redigera alla bilder jag tagit dom senaste dagarna, dom kommer upp snart. Gårdagen slutade i att jag fick med mig en bikini överdel, en typ virkad, nej jag vet inte vad, tröja, ett par mjukisbyxor - underbart sköna, och gula - och några cupcakesformar, och ett par solglasögon, nöjd. Eftermiddagen tillbringade vi på skansen, såg en massa djur, tog en massa kort, och hörde petter när han övade stockholm i mitt hjärta (hans version alltså). Sedan gick vi därifrån vid sju, vi började bli trötta i benen, orkade inte stå och vänta i en timme till på allsång på skansen och det skulle bli alldeles för sent för lillasyster. Men vi hörde ju petter, och det lät väldigt bra vill jag lova. Nu ska jag umgås med folket, vi hörs!

Vädret på våran sida


Äntligen sol, förhoppningsvis håller det i sig, länge länge. Snart ska vi börja ta oss mot Stockholm centrum, så fort jag är klar. Vilket jag är så fort jag skrivit klart detta inlägg. Senare på eftermiddagen ska vi alltså gå på skansen, vem vet, vi kanske träffar Malena Ernman som ska uppträda på allsång på skansen ikväll, haha. Nej, bäst att jag fixar det sista så att vi kan ta oss iväg. Vi hörs!
Konfirmationshögtid

I ett annat land


Efter att ha åkt till åland fram och tillbaka så är jag nu hemma. Vi stannade och åt middag hos mina gudföräldrar innan vi åkte hem till bålsta - alltså jag är inte hemma hemma, utan hemma bålsta. Jag har haft det jättebra, berättar lite mer detaljerat imorgon skulle jag tro. Då väntas det först shopping, och sedan på eftermiddagen så hamnar vi på skansen - med kameran, såklart. Jag har inte tagit överdrivet mycket bilder, men på båten har det inte heller funnits överdrivet mycket saker - som är bra, självklart kan du ta kort på det mesta, men bilderna blir inga höjdare - att ta kort på heller. Nu väntas film med mor och far, sedan somnar jag sött inatt kan jag lova. Vi hörs!
Att det finns väldigt mycket sniglar - stora sniglar - är en historia i sig, så jag återkommer ;)

Brons till Sverige, underbart!


Tillbringat min dag i en bil, till och från, hamnade på en marknad i någon timma, där jag stor shoppade. Nej, inte direkt, men några fina öhm, smyckesberlocker, tror jag. Hittade också ett par nagellack, jag bad Amanda måla mina naglar med mönster brittiska flaggan, men hon sa att vi hade ingen blå så hon kunde inte göra det. Nu fixade jag både blått och rött, vitt finns hemma - det gör också rött men varför inte? Så, då var det problemet ur världen, jag bara längtar till att få höra nästa andledning till varför hon inte kan måla dom så. Sedan vart det bilåkning en bit till, lyssnade på första halvan fotboll i bilen, och andra halvan hemma hos min kusin och hans tre döttrar. Därefter firade vi att vi tagit brons med våfflor och nybakad sockerkaka, mumsigt. Sedan vart det bil igen, men för ett tag sen kom vi fram. Imorgon ska vi på kvällen åka på ålandskryssning (!!) bara sådär, den ni! Kommer hem på måndag, men chansen finns att vi stannar i stockholm över natten - just nu befinner jag mig i bålstad - och att vi hamnar på stan på tisdagen, så bloggningen blir väl inte den bästa. Men jag är inte här för att blogga, jag är här för att umgås med min fina familj - dock är Amanda inte här - så ni får helt enkelt överleva. Nu ska jag fortsätta - snarare se slutet - att se på bond. Vi hörs!

Jagad!


Vaknade vid sju av en minst sagt konstig dröm, men somnade om efter ett tag, jag lovar, den var helt sjuk. Hitills har jag hunnit med att plocka hallon och smultron i mängder - okej, jag plockade inte i mängder, men dom andra gjorde, jag plockade mig en burk. Jag hittade - hittade och hittade, såg snarare - en fiskmåsunge som jag tog kort på, hans/hennes föräldrar blev inte fullt så glada när jag närmade mig, så jag sprang därifrån med tre (?) vuxna fiskmåsar efter mig. Men bilderna blev helt okej, haha. Nu ska jag redigera dom och sedan måste jag packa. Vi hörs!
En av bilderna på Emmie som jag tog, resten kommer samlat i ett inlägg någon dag :)

Orkar inte med dessa rubriker.


Att blogga är oftast inget problem, det är rubriken som är svår. Jag orkade helt enkelt inte komma på en bra just nu.
Jag ska ta mig ut för en fotopromenad, om någon trevlig själv vill följa med mig så är det helt okej faktiskt. Fåglar har blivit mitt nya objekt, fiskmåsar, som dom flesta hatar. Vilket jag är helt förstålig för, igår - när jag och lillasyster var ute och tog solnedgångsbilderna - så var vi en bit bort ifrån vårat hus, där skrek fiskmåsarna för glatta livet. Jag skulle för allt i världen inte vilja bli väckt så, kul humör jag skulle få då. Nej, bäst att jag börjar röra på mig, ska bara fixa mig först om jag bestämmer mig för att ta självporträtt. Vi hörs! :)

Reflexskärm & objektiv


Tack vare megapixlar (extremt stort tack!!) så hittade jag äntligen en bra reflexskärm som verkar smidig och som jag vet fungerar - eller ja, vet och vet, megapixlar verkar trivas med den. Nämligen denna. Sedan så är jag nästan helt säker på vilket objektiv jag vill ha nu, detta har jag nämligen kollat på redan innan jag ens köpte kameran. Detta är också sånt där nödvändigt till kameran. Nej, nu ska jag fortsätta med att kolla bloggar, vi hörs!

Det underbara vädret


Jag tror att det för tillfället har slutat regna, men annars har det väl regnat i sådär en timme mer eller mindre - högst troligtvis mer. Nej titta, nu regnar det igen, vad är detta? Blåser det inte, regnar det, regnar det inte, blåser det, och om det inte gör något av det så är det hundra grader och jag klarar verkligen inte av sådan värme. Ja, jag klagar, jag är riktigt bra på att klaga. Annars vaknade jag elva idag, i tron om att jag skulle vara klar att servera vid halv tolv slängde jag mig upp och rusade in i duschen. När jag kommit ut lugnade mamma mig med att jag inte behövde vara klar då, men att hon skulle åka upp till församlingshemmet då och att jag kunde komma upp när jag var klar. Sedan gjorde jag mig iordning, gick upp till församlingshemmet - även då regnade det, men det blev uppehåll sedan - och serverade. Sedan har det inte hänt alltför mycket, några släktingar ifrån ekshärad har varit på cafét och fikat, jag träffade Eme & Gus utanför mitt hus i en busskur - där dom sökte skydd ifrån regnet. Sedan tog jag mig hem, och satte mig vid datorn. Jag borde nog egentligen packa, men jag funderar på om jag inte ska göra det imorgon, då jag möjligtvis ska vara barnvakt, då har jag ju någonting att sysselsätta mig med. Förövrigt så vill jag göra någonting åt min design, ändrade bakrunden igår till en ljusare färg, syns knappast men det rosa är nästan borta nu. En ny header ska också upp, men sen funderar jag på om jag inte göra en helt ny istället för att bara byta bilden i den nuvarande. . Sitter här och letar insperation, samtidigt som jag hittar fototips, inte helt fel. Vi hörs!

Klockan går för fort


Sitter här och är riktigt sugen på att göra en ny design, men min hjärna är helt tom på idéer, så det får väl vänta. Sen så skulle Amanda slå sönder mig om jag gjorde en ny design till mig innan jag gjort en till henne, jag lovade henne för, ett halvår sen kanske? Sen tog jag mig nyss en titt på klockan i tron om att den var, nio, halv tio kanske - halv tolv. Jahopp, jag ska fortsätta läsa och sen lär jag väl somna någon gång, haha. Vi hörs! :)

Magiskt




Mitt humör sjunker


Amanda, har ännu en gång, använt mina bilder, trots att jag denna gång gjorde det klart för henne att hon inte fick använda mer än två bilder, och dom två bilderna skulle vara två stycken jag godkänt att hon fick använda. Bara för att hämnas så ändrade jag lite i inlägget, hoppas du läser detta och att du upptäcker vad jag ändrat. Att jag sen inte kommer kunna ta kort på konserten får inte mitt humör att stiga. Jag ska läsa en av dom roligaste böckerna jag någonsin läst och hoppas att mitt humör stiger senare. Imorgon väntas jobb och jag ska också packa eftersom på lördag åker familjen - Amanda till stockholm i fem dagar. Nu på kvällen har jag hjälpt mamma med dukningen tills imorgon då jag ska jobba/hjälpa henne med en begravning. Minsta kusinen och faster har också varit här och ätit kvällsmat och nyss bjöds det på kladdkakerutor som jag och Wilma bakade förut. Nej, nu ska jag nog ta och läsa den där boken. Vi hörs!

Så var det med det...


Efter att jag letat lite så hittade jag äntligen en sida där det stod lite om man får eller inte får fotografera på konserter, läste och insåg att jag inte kollat på biljetten. Så det gjorde jag, och med minsta möjliga text stod det att det var förbjudet att medföra kamera, ljud och bild-inspelningsutrustning till arenan. Så var det med det. Jag vet dock inte om jag hade vågat ta med kameran i alla fall, så nu slapp jag ju göra det beslutet.

Förräderi


Jag går upp, äter frukost, plockar undan frukosten när mamma kommer in och säger "skaka duken också är du snäll". Jag går ut, i tron om att det ska vara lika varmt som igår, och jag fryser? Det blåser svinkallt. Jag vet inte hur det är hos alla andra men här ser det iallafall ut som om det skulle vara fint väder när man tittar ut - till skillnad från om man går ut. Så tack vare det ska jag försöka lista ut hur jag ska tillbringa dagen, jag hade tänkt och bli brun idag, en gång för alla, men icke. Jag tar väl min bok och sätter mig och läser, brukar kunna bli så. Vi hörs!
Min fina

Har google verkligen svar på allt?


För jag har hittat något som den inte har svar på. Jag har tillbringat den senaste timmen med att försöka hitta ett svar på, får man fotografera på Veronica Maggios konserter? Eller kommer jag stå där och när jag ska gå in tar dom min älskade kamera? Fast eftersom det inte står någonting någonstans så borde man ju få ta kort, utan något sånt där presskort.

Jag vill till att börja med meddela att det är helt okej att komma och göra mig sällskap idag. Jag ska städa bilen, det är väl det mest långtråkiga som finns? Förutom det faktum att jag kanske, möjligtvis blir lite brun så är det hemskt. Försöker komma på någonting vettigt att skriva men jag är helt tom på idéer, så. Vi hörs!
Jag bestämde mig för att leka modell ett tag. Emmie som har tagit fotot i alla fall :)

Plötsligt kommer leendet


Sitter här i min ensamhet och läser noveller, haha. Mamma ropade förut ifrån vardagsrummet att jag skulle komma, så jag släpade mig dit och jag hörde ingen annan än den bästa. Veronica Maggio, ååh, att få höra henne sjunga igen, jag har ju satt mig själv på ett VM förbud, så att jag inte ska tröttna på henne tills när jag och Agnes ska på henne i Augusti. Blir så glad över att höra hennes låtar igen. Nu ska jag läsa lite till innan det blir morden i midsommer med mamma och pappa. Vi hörs!

Hur sjutton går det till?


Hur kan man få ont i halsen av att äta halstabletter? Jag förstår verkligen inte, och vad ska jag göra för att få det att försvinna, tror ni det hjälper om jag tar en till halstablett? knappast. Emmie kom hit, bytte om och sedan tog vi oss ut i det fina vädret/stormen och tog kort. Sedan satte vi oss på altanen och åt cupcakes under tiden som vi redigerade bilderna. Och så fort jag fixat över bilderna till ett USB minne drog hon. Haha, inte riktigt kanske, hon bytte kläder och drog hem för att ladda över bilderna till hennes dator och sedan någon gång senare kommer hon tillbaka för att då ska vi dra och äta pizza. Nu vill jag bara veta, vill ni ha alla bilder ifrån den senaste tiden uppdelade i inlägg för inlägg, eller vill ni ha det uppdelat i till exempelt två inlägg, konfirmationsbilderna i ett inlägg och min och Emmie promenad vi tog för någon vecka sen i ett annat? Nu ska jag gå och göra någonting vettigt. Vi hörs!
Haha, det finns en mycket fin bild på när jag har min hand för Emmies ansikte så att bara jag syns och inte hon, detta är bilden som togs efter den. Det är därför jag ser så nöjd ut ;)

Fotohumör


Jag är riktigt fotosugen, vill gå ut och ta kort på allt, och ta självporträtt med stativet, drömmer mig bort i en värld där jag har mängder av kameratillbehör, objektiv, massa reflexskärmar i olika färger (guld, silvrigt, vit osv).

Någon gång idag så ska jag träffa Emmie, vart, när och hur är inte bestämt ännu, men någonstans, någongång blir det väl. Först ska jag hinna duscha, eftersom mitt hår, ja, blä och sedan ska jag sitta här helt ensam tills hon bestämmer sig för att ringa, eftersom hon skulle ringa mig när hon var klar - vilket förhoppningsvis är efter att jag är klar. Nej, bäst att jag sätter fart! Vi hörs!
Det är nu ni ska springa runt och skrika "hon lägger in nya bilder igen, yeeeeeah" bara så ni vet. - Jag och mina små kusiner + min lillasyster på konfirmationsavslutningen :)

Kärlek


Mamma kom nyss in med två sådana här paket, och det tredje fick jag i lördags av min morbror och ingifta moster (säger man så, eller morbror och hans fru? jaja, ni fattar) Det är silikon koppar (gjorda så att man kan ha dom i ugnen) så att man kan andvända dom som muffinsformar , och sedan diskar man dom och kan använda dom igen, tolv stycken har jag nu! kärlek.

Trött i hela benen


Följde med mamma in till Karlskoga idag och fick med mig den underbaraste skönaste tröjan någonsin, en cardigan ifrån H&M, kärlek. Hittade också ett par shorts men dom fick jag låta bli. Sedan hoppade jag av i Degerfors för att umgås med lillkusinerna som är hemma ifrån Göteborg ett tag nu. Där har jag tillbringat min dag och för ett tag sen kom jag hem, bytte om till pappas tröja och slängde mig i soffan med popcorn. Jag ska snart gå tillbaka dit snart, men tänkte att jag skulle blogga lite först. Om någon själ bryr sig så vill jag bara meddela att jag är oooootroligt shoppingsugen, och att jag förmodligen tillbringar några dagar i stockholm nästa vecka, har inte bestämt mig än. Om jag vill följa med alltså, jag har inga pengar för allt jag får, sparar jag till objektiv + stockholm med Agnes i slutet av sommarn. Då det ska handlas ny garderob inför skolan. Nej, nu ska jag släpa mig in till vardagsrummet igen. Vi hörs! :)


Det missade jag helt!


Tydligen så glömde jag publicera inlägget jag skrev i lördags, men nu är det uppe, så lite längre ner finns inlägget jag skrev då.

Just nu står jag inför ett svårt beslut, eller ja, kanske inte, men jag vet inte vilket objektiv jag ska ta, ska jag satsa på det dyrare men bättre, eller ska jag ta den billigare men lite sämre än det andra? Alltså, jag vet inte, det är ju trots allt bara ett intresse jag har, att ta kort. Och tar jag det dyrare, då har jag verkligen inga pengar kvar, vilket känns lite surt. Just nu lutar det över till det billiga (och det mycket smidigare för den delen). Jag ska sluta babbla och fortsätta städa mitt rum istället, jag ville bara meddela att inlägget ifrån lördags är uppe nu, punkt slut ;)

Vilka har alltid rätt?


Nazaret! 
Våran fina ramsa det ja, helt oväntat med tanke på alla våra minus poäng så vann vi allting! fick våra biblar och diplom och så idag, sista träffen var det också. Det är väl nu jag ska säga att min uppdatering kommer bli som vanligt men det kommer det nog inte, inte förrens sommaren är slut. Dagen kommer förmodligen att tillbringas med mitt stökiga rum, som jag ska städa. All packning ifrån lägret ska upp och sorteras vad som ska tvättas och det som inte behövs tvättas - varav åttiofem procent förmodligen ska i tvätten. Sen någongång snart så ska jag kolla damfotboll, VM. Kvartsfinal om jag fattade det hela rätt. Onödigt vetande för er som inte är intresserade för fotboll är att Tyskland igår blev utslagna av Japan, och Tyskland har varit obesegrade sen 1999 om jag minns rätt. Helt ärligt så tycker jag inte alls om fotboll så, men damfotboll kan vara kul ibland, speciellt när det går bra. Jaja, nu ska jag äta efterlängtat choklad som jag har försökt att hålla mig undan ifrån nu under konfirmationen så att mina finnar skulle försvinna till avslutningen - ooch städa mitt rum... Vi hörs!

Äntligen!


Glömde helt bort att nämna att jag fick ett stativ också, hejdå alla skakiga bilder, som jag längtat! Lycka.

Det är trots allt värt det


Alla vandringar, kanotpaddlingar och alla såkallade "lektioner" ifrån konfan, det är trots allt värt det och jag kommer sakna att man träffar alla underbara människor varje dag. I morgon är sista träffen i sommar, i september ska vi träffas igen för att bestämma vissa gudtjänster vi ska gå på för att slutföra allting i påsk. Allting gick bra i kyrkan, mina solon gick utan misstag. Sedan vart den mat och fika med släkten efteråt, och öppning av konfirmationspresenter. Fick en massa smycken, pengar, små koppar med guldkant och en massa annat, kopparna och lite annat användbara saker kommer väl dyka upp på bloggen så småningom, nöjd med allt är jag iallafall. Nu har jag ännu mer bilder att visa er, åh herregud, kan det inte bli sjukt dåligt väder i två timmar eller så så att jag kan fixa bilderna, men bara i två timmar. Tillbaka till konfirmationen så var det så oootroligt varmt och då hade jag bara underkläder + ett par korta tights under kåpan. Tydligen var jag helt högröd när jag kom ut ur kyrkan sen efteråt, för visst självklart skulle vi ha ljus inomhus också. Lite avundsjuk är jag på dom som var där för min skull, dom fick sitta nära en av dörrarna där frisk luft kom in, medans vi stod allra längst ifrån alla tre dörrar. Fast nu efteråt, så är det trots allt värt det. Vi hörs!

Varenda lilla papper


Eftersom det är konfirmationshögtid imorgon så tyckte mamma att hela huset skulle vara städat. Så precis när jag kom hem ifrån "genrepet" tills imorgon så sa Amanda "är du redan hemma? Vad bra, börja städa". Egentligen fattar jag inte varför vi måste städa hela huset när vi inte ens ska vara i huset, men mamma säger att det säkert kommer vara folk i huset innan också, men ändå, jag hatar att städa. Hitills har jag bara gjort en pappershög och längst ner hittade jag räkningar ifrån 2001, det var en stor hög. Nu är det iallafall klar och bänken den låg på också, nu är det bara köket, vardagsrummet, badrummet och altanen kvar, gah. Samtidigt som jag städar så provar jag kläder tills imorgon, kläderna som vi ska ha under kåpan. "Så lite kläder som möjligt och så ljust som möjligt" det var svaret på, vad ska vi ha under kåpan? Nu har jag iallafall hittat mina korta vita tights, men jag funderar på om jag ska ha ett vitt linne, eller om jag ska ha bara en bandeu, den är dock ljus orange, så jag vet inte. Nej, bäst att jag fortsätter, jag ska hinna med att göra 25 cupcakes också, hehe. Vi hörs! :)
Som dom flesta redan förmodligen har förstått så är denna bild sen i påsk, dagen efter tjejkvällen mer exakt ;)

Tusentals underbara minnen


Efter en massa klaganden på att vi inte hade mycket fritid så inser jag nu att vi visst hade det och att jag redan saknar det. Nu är jag alltså hemma ifrån konfirmationslägret och jag har haft så otroligt kul, och jag har träffat flera nya underbara människor. Just nu värker hela min kropp ifrån igår, och jag lovar att det var ingen annan än jag som idag klagade efter kanotpaddlingen, och det måste ju betyda någonting, eller hur? Och även fast jag skulle vilja säga att det var för att jag tog i mer än alla andra, så skulle det vara en stor lögn, för det gjorde jag inte, så varför? - ingen nämner ordet svaghet, ingen. Trots att jag tyckte att paddlingen var jobbig så var det varmt i vattnet och lagomt i luften, så allting blev mycket bättre, men själva paddlingen överträffade mina förväntningar. Okej, vad skulle inte ha gjort det? Jag låg och förbannade paddlingen i en halvtimme kvällen innan, sen berättade hon som fick höra mitt tjat - en av dom jag delade rum med - att hon älskade att paddla, då kände jag mig dum. Men det var ändå mycket roligare än vad jag trodde. Nu ska jag försöka att inte sitta här och berätta allt i minsta lilla detalj, för detta inlägg blir tillräckligt långt iallafall. Kortfattat sagt, vi badade, skrattade, lekte lekar, skrattade, tävlade, skrattade, satt uppe på kvällarna och pratade, skrattade, hade musikpass, skrattade, gick igenom programmet tills på lördag (konfirmationshögtiden), skrattade, gick tipspromenader varje dag, skrattade. Ja, ni förstår budskapet, vi skrattade och hade det bra, solen sken inte varje dag men det regnade inte heller, och igår och idag var det till och med riktigt varmt. Just nu känner jag att jag bara vill lägga mig ner och dö, men jag måste packa upp det blöta som jag la ner över i väskan och hoppas att den torra handuken stoppade det blöta ifrån att blöta ner allt som ligger i väskan. Bilderna ifrån lägret kommer någon dag det är dåligt väder och jag känner för att redigera dom, jag har hur mycket bilder som helst ifrån både lägret och dom bilderna jag skulle ha visat innan men aldrig hann, haha. Vi hörs! :)